SEYDİKEMER'DE 'YAYALARA ÖNCELİK DURUŞU, HAYATA SAYGI DURUŞU' KAMPANYASINA DESTEK

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, 'Yayalara Öncelik Duruşu, HAYATA SAYGI DURUŞU' etkinliği kapsamında Şehit Gürcan Akan İlkokulu önündeki yaya çizgisini kırmızıya boyadı. 

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

İçişleri Bakanlığınca trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak amacıyla ülke genelinde eş zamanlı olarak başlatılan “Yayalara Öncelik Duruşu, HAYATA SAYGI DURUŞU” kampanyası Seydikemer’de de gerçekleştirildi. Şehit Gürcan Akan İlkokulu önünde düzenlenen etkinliğe Muğla Vali Yardımcısı ve Seydikemer Kaymakam Vekili Ayhan Yazgan, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seydikemer İlçe Emniyet Müdürü Muzaffer Yüceur, Seydikemer İlçe Jandarma Komutanı Sadık Çetin, polis ekipleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 
Etkinlikte öğrenciler ellerinde Türk Bayrakları ve “Yayalara Öncelik Duruşu, HAYATA SAYGI DURUŞU”, “Kurallara duyarlı ol, trafikte mesut ol”, “Umut ekmeğin, kask yoldaşın olsun”, “Hızını azalt, ömrünü uzat” yazılı pankartlarla hazır bulundu. Yaya önceliğine dikkat çekmek için düzenlenen etkinlikte Başkan Yakup Otgöz de, yaya çizgisinin bir tanesini sembolik olarak kırmızıya boyadı. Seydikemer Kaymakam Vekili Ayhan Yazgan da trafikte seyir halinde olan sürücüleri yayalara öncelik verilmesi konusunda uyarıp bilgilendirici broşür verdi. 
KAYMAKAM YAZGAN: “MOTTOMUZ TRAFİKTE HER YIL DAHA İYİYE”
Trafikte can kayıplarının yüzde 50 azaltılmasının hedeflendiğine vurgu yapan Seydikemer Kaymakam Vekili Yazgan; “Şehit Gürcan Akan İlkokulu’muzun önündeyiz. Bugün Türkiye genelinde eş zamanlı olarak yaya öncelikli uygulamamızın gerek öğrencilerimizin gerekse vatandaşımızın bilincini arttırmak için bir faaliyet yürütüyoruz. Ülke olarak 2030 yılına kadar trafik kazalarında can kayıplarının yüzde 50 azaltılmasını hedefliyoruz. Bu kapsamda 2022 yılında da “Trafikte her yıl daha iyiye” mottosuyla ilerliyoruz. Bugünde yürüttüğümüz kampanya Türkiye genelinde “Yaya Öncelikli Duruş, HAYATA SAYGI DURUŞU” faaliyeti bugün. Öğrencilerimizle, belediye başkanımızla, protokolümüzle gerçekleştiriyoruz. Tek arzumuz can kayıplarını azaltmak. Çocuklarımıza, insanımıza daha konforlu, daha çağdaş bir hayat sunabilmek. Bu anlamda insan kaynaklı hatalar yüzünden kazalarda çok sayıda can kaybı oluyor. Yaya geçitlerinde de bu böyle. Bu bilinci oturtmak istiyoruz ve tekrar diyorum ki; “Yayalara Öncelik Duruşu, HAYATA SAYGI DURUŞU.” Tüm sürücülerimize kazasız belasız sürüşler, hayırlı yolculuklar diliyorum” diye konuştu.
BAŞKAN OTGÖZ: “TRAFİKTE ÖLÜMLERİ AZALTMAK BİZİM ELİMİZDE”
Sürücülerin trafikte daha sabırlı ve dikkatli olmalarını isteyen Başkan Otgöz; “Bugün Sayın Kaymakamımız ile birlikte Şehit Gürcan Akan İlkokulu’nun önünde sürücülerle ve öğrencilerle birlikte buradayız. Burada amaç yayalara öncelikli olarak yol verilmesi, can kaybının da en aza indirilmesi. Ülke olarak can kayıpları çok azaldı. Yolların ve otobanların etkisi çok fazla. Ama şehir içinde de ölümlerimiz oluyor. Bunu da azaltmak biz sürücülerin elinde. Tüm ülke ve tüm vatandaş olarak ölümlerin en aza indirilmesi hepimizin beklentisi. Biraz sabır olduğu zaman bunun üzerinden geleceğimizi düşünüyorum. İnşallah bunu yapabilecek gençliğimiz arkamızda var. Bu kampanyanın adı “Hayata Saygı Duruşu.” Biraz saygı gösterdikten sonra hepsinin üzerinden geliriz. İnşallah ülkemiz için hayırlı olur” ifadelerini kullandı. 


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN