Seydikemer'e 2'nci Etap Bisiklet Ve Yürüyüş Yolu Geliyor

Seydikemer Belediyesi Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısı, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz Başkanlığında yapıldı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Seydikemer Belediyesi Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısı, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz Başkanlığında meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Seydikemer Belediyesi Toplantı salonunda gerçekleşen Mayıs ayı Meclis Toplantısında kâtip üyeliklerini Mustafa Karakuş ve Zeynep Yalçınsoy yaptı. 5 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda kararlar oy birliği ile alındı. 
Meclis açılışında konuşan Başkan Otgöz, herkesin geçmiş Ramazan Bayramını kutlayıp; “İnşallah nice bayramlara ulaşırız” dedi. Başkan Otgöz ayrıca, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla 19 Mayıs Perşembe Günü saat 20.00’da düzenlenecek ve Ece Mumay’ın sahne alacağı Halk Konserine tüm meclis üyelerini davet etti.
Başkan Otgöz’ün konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündemde yer alan Fen İşleri Müdürlüğüne ait Seydikemer’in Cumhuriyet ve Menekşe Mahallesi sınırları içerisinde Eşen Çayının her iki yakasında yer alan Bisiklet ve Yürüyüş Yolu yapılması planlanan alanda hibe desteğinin alınabilmesi için projelendirilecek alanın Seydikemer Belediyesi tarafından yapılacak İmar planı revizyonu ile bisiklet yolu ve yaya yolu olarak imar planlarına işletilmesi ile ilgili taahhüt verilmesi konusunun görüşülmesine dair müzekkere görüşülüp oy birliği ile kabul edildi. 
Seydikemer’de Eşen Çayı’nın her iki yakasına yapılan Bisiklet ve Yürüyüş Yolu’nun kalan kısmını da tamamlamak istediklerini ve Seydikemer’in çehresini güzelleştirmek istediklerini ifade eden Başkan Otgöz; “Burada kalan kısmı da bisiklet yolu olarak düşünüyoruz. Uzunluk olarak 1400 metre. Birim fiyatlarına göre maliyeti yüksek çıkıyor. Bunun dolgusunu belediye olarak biz yapacağız. Fiyatları aşağı çekeceğiz. Buranın İmar Planını yapacak mısınız diye bizden taahhüt istiyorlar. Onun için taahhüt vereceğiz. Seydikemer’e güzel bir bisiklet ve yürüyüş yolu kazandırmak istiyoruz” dedi. 
Gündemde yer alan Mali Hizmetler Müdürlüğünün 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18/64 maddeleri ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 40. Maddesi gereği 2021 Mali Yılı Gelir Gider Kesin Hesabı ile ilgili 25.04.2022 tarih ve 18918 sayılı müzekkere görüşülüp oy birliği ile kabul edildi.
Başkan Otgöz mecliste, 2021 Mali Yılı Gelir Gider Kesin Hesabı ile ilgili görüş bildirmek isteyen olup olmadığını sorarak şunları söyledi: “Arkadaşlar sizlere bilgi verdik. İstediğiniz bilgi, belge varsa alabilirsiniz” dedi. 
Toplantının sonunda Seydikemer Belediye Meclisi, Haziran ayı Meclis Toplantısının, 7 Haziran Salı günü saat 14.00’da yapılmasına oy birliği ile karar verdi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN