Tezcan 'Doğa katliamı yapılıyor'

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Evren Tezcan Ortaca Belediyesi tarafından Dalyan Kanalı'nda sazlıkların üzeri şu anda kaya dolgu ile kapatılarak yapılan peyzaj çalışmasını eleştirdi.Tezcan Ortaca Belediyesi'nin doğa katliamı yaptığını söyledi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Ortaca Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı işbirliği ile  Dalyan Kanalı üzerinde peyzaj çalışmasına başlandı.Yapılmaya başlanan çalışmayı CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan doğa katliamı yapılıyor diyerek eleştirdi.Tezcan yaptığı açıklamada 
“Bilindiği üzere Ortaca Belediyesi tarafından bir süredir Dalyan sahil bandında çalışma yapılacağı söylenmekteydi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Ortaca Belediyesi işbirliğinde yapacakları çalışma birkaç gün önce başladı.
Çalışmanın görsellerinin ve neler yapılacağının kamuoyunun göreceği yerlerde sergilenmeme nedenini meclis üyelerimiz ve yönetim kurulu üyelerimizin de katılımıyla çalışma alanında öğrenmiş olduk”dedi.
Dalyan Kanalı’nda bulunan sazlıkların kaya dolgu ile kapatıldığını ifade eden Tezcan “Dünyanın gözbebeği, labirent görünümlü sazlıklarıyla ünlü, Özel Çevre Koruma Bölgesi olan Dalyan kanalı kıyısındaki sazlıkların üzeri şu anda kaya dolgu ile kapatılmaktadır. Kıyıdan yaklaşık 3 metre içeriye kayaların doldurulduğunu gözlemledik. Bu yapılan sözde peyzaj çalışması Dalyan Kanalı’nda doğa katliamı demektir” dedi.
“KANALA KAYA DOLGU YAPILACAĞI BİLGİSİ VERİLMEMİŞTİR”
Ortaca Belediyesi’nin “Dalyan’ın çehresini değiştireceğiz” söyleminden öteye yetkililer tarafından Dalyan halkına ayrıntılı bilgi verilmemiştir diyerek açıklamasına devam eden Tezcan “Kanala kaya dolgu yapılacağı bilgisi verilmemiştir. Bunun yanı sıra siyasi parti temsilcileri ile bir görüş alışverişinde bulunulmamıştır. Meclis üyelerimize ise “Dalyan’da Örnek mahalle ve Meydan düzenlemesi” çalışması yapacağız şeklinde kısır bir bilgi verilmiştir. Yapılan çalışmalar meydan düzenlemesi değil kanala dolgu yapılarak doğa katliamıdır. Dalyan kanalının sazlık ve çamur olduğu düşünülürse dökülen kaya dolgunun ne miktarda olacağı da belli değildir” dedi.
“DALYAN KANALI’NDA AĞAÇLARIN KESİLMESİNİ ENDİŞE İLE TAKİP EDİYORUZ”
Dalyan kanalında yapılan dolgu çalışmalarını ve ağaçların kesilmesini yerli ve yabancı misafirlerimiz de endişeyle takip etmektedir diyen Tezcan “Belediye meclis üyelerimiz en kısa sürede Belediye Başkanı Alim Uzundemir ile görüşerek projenin durdurulmasını ve vatandaşın ayrıntılı şekilde bilgilendirilmesini talep edecekler. 
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Ortaca Belediyesi’nin “Meydan düzenlemesi ve peyzaj” adı altında yangından mal kaçırırcasına başlattıkları Dalyan’daki doğa katliamına son verilmesini istiyoruz. Dalyan’daki çalışmanın 4 etap olacağı ifade ediliyor. Birinci etap kaya dolgu ise diğer üç etabı düşünmek dahi istemiyoruz.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın bu projeyi acilen durdurmasını ve gözden geçirmesini, başta Muğla Valiliği olmak üzere, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nü göreve davet ediyoruz. Peyzaj adı altında Dalyan’ın doğal güzelliğini bozmayın” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN