TOBB 78'İNCİ GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 78'inci Genel Kurulu 365 Oda ve Borsa'nın katılımıyla çevrimiçi video konferans yöntemiyle gerçekleşti. Genel kurula FTSO Likya Salon'undan canlı bağlantıyla FTSO Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, TOBB Genel Kurul delegeleri Akif Milaslıoğlu, Muhammet Kökten, Fikret Koyuncu, Erol Aksoy, Ramazan Sıtkı Gümüşhan ve Fadıl Ardıç ile FTSO Genel Sekreteri Av. Ezgi Kullukçu katıldı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Son Dakika 48

13 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleşen TOBB Genel Kurulu’na çevrimiçi video konferans yöntemiyle katılan delegeler, TOBB’un 2021 yılı bütçesini onaylarken, 2023 yılı taslak bütçesini de görüştü. Genel kurulda Faaliyet, Basın Yayın Komisyonu ve Ekonomi Politikası Komisyonu başta olmak üzere TOBB faaliyetlerine ilişkin hazırlanan raporlar delegelerin oyuna sunuldu. Genel kurula canlı bağlanan Ticaret Bakanı Mehmet Muş katılımcılara seslendi. Türkiye’nin dış ticaret performansından övgüyle söz eden Bakan Muş, hedeflerini daha da yükselttiklerini belirterek gelecek yıllarda yeni ihracat rekorları kırma hedefiyle durmadan çalıştıklarını kaydetti.

TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonu’ndan delegelere seslenen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise Türkiye’nin ekonomik durumuna ilişkin değerlendirilmelerde bulundu. Yüksek enflasyon nedeniyle şirketlerin en büyük ihtiyaçlarından birinin işletme sermayesi olduğunu belirten Başkan Hisarcıklıoğlu, yeni kredi ve Kredi Garanti Fonu kefaletli kredilere ihtiyaç duyulduğunu hükümet yetkililerine ilettiklerini kaydetti. 2022’in ilk çeyreğinde bankaların karlarını 4 kat arttırdığına dikkati çeken Başkan Hisarcıklıoğlu, “Elbette kar etmek yanlış değil. Ancak faiz fırsatçılığı yapıp, kredi faizlerini şişirmelerini son derece yanlış bulduğumuzu buradan dile getirmek istiyorum. Bankalarımızdan daha vicdanlı davranmalarını, kendi borçlanma maliyetlerindeki düşüşü reel sektöre yansıtmalarını istiyoruz.” dedi.

2021 yılında Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde çok büyük orman yangınlarıyla karşı karşıya kaldıklarını vurgulayan Başkan Hisarcıklıoğlu, “Her meselede olduğu gibi, Oda ve Borsalarımız bu felaketlerde de hızla seferber oldu. Zarar gören vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılamak noktasında ne gerekiyorsa yaptı. Her türlü ihtiyacı temin edip gönderdiniz. Başlattığımız son yardım kampanyasında 50 Milyon TL nakit, 13 Milyon TL’de ayni olmak üzere, toplam 63 Milyon TL topladık. Afet bölgelerinde kullanılmak üzere AFAD’a aktardık. Hepinizle gurur duyuyor ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

TOBB 78'İNCİ GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİTOBB 78'İNCİ GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİTOBB 78'İNCİ GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Genel kurul söz almak isteyen Oda ve Borsa başkanlarının dilek ve temennilerini iletmesinin ardından son buldu. 


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN