UNESCO TOURISTICA Photo Safari etkinliği kapsamında toplantı yapıldı

Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat ve Muğla İl Kültür Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl Muğla valiliği adına UNESCO TOURISTICA Photo Safari etkinliği kapsamında akşam yemeği düzenlendi. Etkinlik teleferik önünde buluşmanın ardından akşam yemeği ile son buldu.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Son Dakika 48 -

Türkiye'deki kültürel, tarihi ve doğal zenginliklerin tanıtımı amacıyla gerçekleştirilen ve 17 UNESCO mirasını kapsayan etkinlik, Türkiye Tanıtma Platformu (TUTAP), Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TUYED) iş birliğinde ve Kültür Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansının (TGA) desteği ile devam ediyor. 17 UNESCO mirasını kapsayan etkinlik kapsamındaki organizasyona destek olmak amacıyla Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat ve Muğla İl Kültür Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl (Muğla valiliği adına) ve UNESCO Photo Safari Organizasyon Komitesi Başkanı Serdar Karaduman katılım sağladı. 

AMACIMIZ TURİZME KATKI OLMASI YÖNÜNDE
Etkinliğin amacının turizme katkı olması yönünde olduğunun altını çizen UNESCO Photo Safari PR Yönetmeni Yasemin Arslan, “Türkiye Tanıtma Platformu Kurumsal İletişim Koordinatörüyüm, aynı zamanda Unesco foto safari projesinde PR yönetmeniyim. Biz Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı TGA’nın desteği TUROFET ve TUET’in desteği ve Türkiye Tanıtma Platformu önderliğinde kültürel mirasa destek vermek amacıyla kültür miraslarımızı tanıtmak ve özellikle turizme katkı olsun diye, bu anlamda bir farkındalık yaratmak için bir foto safari projesine başladık. Türkiye’de bildiğiniz gibi 19 adet UNESCO ana unsurumuz var. Biz 17 tanesinde yapabileceğiz, çünkü bu yıl Sivas Divriği cami restorasyona girdi. Malatya Aslantepe’de biz organizasyon yaptıktan sonra UNESCO unsuru olduğu için 17 tanesinde yapacağız. Şu an biz Fethiye etabındayız. Fethiye ‘de bilindiği gibi hem Letoon Antik Kenti, Antalya sınırlarında ise Xantos Antik Kenti var. Ama her ikisi de Fethiye sınırlarında olduğu için şu an bizim 56 kişilik bir fotoğraf tutkunu kitlemiz bu kentlerde fotoğraflama yapıyorlar. Ve her unsurumuzda yaptığımız bir yarışma neticesinde 1., 2., ve 3. ye para ödülü veriyoruz. Turistika sponsorluğunda yapıyoruz bunu şu anda da Xantos ve Letoon’un fotoğraflamasını yapıyor arkadaşlar. Bu anlamda Muğla İl Kültür Turizm Müdürümüz Zekeriya Bingöl hocam bize çok destek oldu kendisine de bu vesile ile teşekkür etmek istiyorum. Çünkü kültürel mirasımız bu bölgede çok değerli” dedi.

TURİZMİ 4 MEVSİME YAYMAYA ÇALIŞIYORUZ
Muğla’da turizmi 4 mevsime yaymayı hedeflediklerini belirten Muğla İl Kültür Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl, “Yasemin Hanıma çok teşekkür ediyorum. Beni ilk aradığında bu mevzuyla ilgili çok mutlu oldum. Biz Muğla’da turizmi dört mevsime yaymaya çalışıyoruz. Sayın Bakanımız, Sayın Valimiz bu konuda büyük destek veriyorlar bize. Bizim de amacımız Muğla’da turizmi dört mevsime yaymak. Bunun için de önce kültür turizmini arttırmak gerekiyor. Bölgemiz Kültür Turizmi anlamında çok zengin. 20 den fazla antik kentimiz var hali hazırda, başka gün yüzüne çıkarılmamış antik kentlerimiz de mevcut ama 20 si şu an gezilebilir durumda. Tlos antik kentimiz var, Letoon Antik Kentimiz, Pınara, Sidyma Antik Kentimiz var ve bunların bazısı Fethiye sınırlarında. Bunun dışında Milas’ta birçok antik kent mevcut, Marmaris, Bodrum… Muğla’nın her yerinde Antik kent zenginliğimiz var. Bunları daha çok tanıtarak yerli ve yabancı turisti buraya çekmemiz lazım. Böylelikle turizmi dört mevsime yayabiliriz. Yoksa sadece 3 ay deniz kum güneş ile sınırlı kalırız. Bir sürü güzel tesisimiz var 3 ay için yazık oluyor tesislerimize. Açıp kapatıyorlar, iş gücü kısa süreli olduğu için gelmek istemiyor. Turizm 4 mevsime yayılırsa hem esnafımız kazanır, ülkemize daha fazla döviz girer. O yüzden de çalışmalar yapıyoruz. Bu bağlamda Yasemin Hanım ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Burada foto safari düzenleyerek bu çektikleri fotoğrafları dünya ile paylaşıyorlar ve orada ki insanlar bunları görüyor. Önümüzde ki yıl İnşallah daha kapsamlı olarak diğer bölgelerimizde de foto safari programı yapmayı planlıyoruz. UNESCO kültürel miras listesine girmiş olan antik kentleri dolaştıkları için Letoon Antik Kenti ve yine kazısını yaptığımız Xantos Antik Kenti Antalya sınırlarında kalmasına rağmen Letoon kazısına bakan arkadaşımız Doç Dr. Erdoğan Arslan Xantos ve Letoon’u birleştirerek foto safari yaptılar. Bu arada Babadağı’da tanıtalım istedik, onları Babadağ’da ağırlayacağız bir gün. Destekleri için Kaymakamımıza, Valimize ve tüm ekibe teşekkürlerimi iletiyorum” şeklinde konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN