ÜNİVERSİTE SINAVI SONA ERDİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen 2 gün boyunca süren Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tamamlandı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

ÖSYM tarafından merkezi olarak düzenlenecek olan YKS üç oturum şeklinde gerçekleştirildi. Birinci oturum olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 18 Haziran Cumartesi günü tamamlandı. Bu bölümde öğrencilere 120 soru sorulurken, 165 dakikalık süre tanındı. Adayların yanında gelen aileleri ise okul dışında heyecanlı bir şekilde sınavın bitmesini beklediler. Sınavın sorunsuz bir şekilde tamamlanabilmesi için salon yöneticileri ve emniyet güçlerinin gerekli tedbirleri aldığı ifade edildi.
YKS’nin ikinci oturumu 19 Haziran Pazar günü saat 10.00’da Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile devam etti. Sınavın bu aşaması saat 10.00’da başlayacak. Adaylara 160 sorunun yöneltileceği sınavda sürenin 180 dakika olduğu belirtildi. Yine aynı gün üçüncü oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) ile üniversite sınav maratonu sona erdi. Saat 15.30’da gerçekleşen bu etapta adaylara 80 soru sorulup, sınav süresi 120 dakika olarak belirlendi.ÜNİVERSİTE SINAVI SONA ERDİ

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN