ÜNİVERSİTELER ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler için Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Birey Eğitim Kurumları ile yaptığı protokol kapsamında 30 üniversite Fethiye'yi ziyaret ederek öğrencilere üniversitelerinin tanıtımlarını yaptılar.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ve Fethiye Ak Parti İlçe Başkanı Turgay Öztürk stantları tek tek dolaşarak üniversitelerden bilgi aldılar. 
Fethiye üniversite tanıtım günleri ile ilgili bilgi veren Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya “Şuan da yaptığımız şey Fethiye üniversite tanıtım günleri. Türkiye, yurtdışın da faaliyet gösteren 36 üniversitemizin ilçemize gelip öğrencilerimizle buluşturup kendilerini tanıtma imkanı veriyoruz. Öğrencilerimiz de yakından inceleme ve kararlarında bu süreci dahil etmelerini sağlamış bulunuyoruz” dedi.


36 ÜNİVERİTE KATILIM SAĞLADI
Lise son sınıf öğrencilerinin Haziran Ayı’nda girecekleri üniversite sınavları yaklaşırken öğrencilerin heyecanı da artmaya başladı. Üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler sınav hazırlıklarının yanı sıra hangi üniversiteyi tercih edeceklerini de araştırıyorlar. Öğrencilerin bu anlamda işlerini kolaylaştırmak adına Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Birey Eğitim Kurumları ile yaptığı protokol kapsamında 30 üniversite Fethiye’yi ziyaret ederek öğrencilere üniversitelerinin tanıtımlarını yaptılar.
Öğrencilerin üniversite tercihlerine yardım etmek amacıyla yapılan uygulama hakkında konuşan Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya “Öncelikle bu fikir nereden çıktı tabi ki biz uzun yıllar ilçemiz de Türkiye’nin değişik illeri ulaşım anlamında dezavantajlı bir konumda bulunuyoruz. Bugün değişik yerlerinden üniversiteye aileler ve öğrenciler kendi imkanlarıyla gitmeleri pek mümkün görünmüyor. Dolayısıyla okullarımız tanıtım gezileri düzenliyorlar ama bu da birkaç üniversite ile sınırlı kalıyor. Bu anlamda bütün üniversiteleri buraya davet etmek ve bütün öğrencilerimizle buluşturmak eğitim ve tercih adına güzel bir uygulama olacaktı. Buna birkaç yıldır çalışıyoruz araya pandemi girmesi ile de gecikmiş bir uygulamaydı bu yıla nasip oldu. Bu yıl da sayın kaymakamımızın tabi ki bu fikirle böyle bir işi yapacağımızı söylediğimiz de onun da destek vermeleri bizi güçlendirdi. Daha sonra da belediyemiz ve Birey eğitim kurumumuzla beraber yaptığımız çalışmalar sonunda buraya üniversitelerimizi devlet ve vakıf üniversitelerimizi davet ettik. Onlar da sağ olsunlar kırmadılar geldiler ve çok güzel bir atmosfer de öğrencilerimizle buluştular. Her bir öğrencilerimiz kafalarında ki sorularla cevap arıyorlar. Çünkü şunu çok iyi biliyoruz bu sene 12. Sınıf öğrencilerimizin üniversite sınavı sonunda yaptıkları tercihlerin doğru ya da yanlış olmasına göre hayatta mutlu, mutsuz olmaları, başarılı ve başarısız olmaları doğacak bu anlamda biz bunları önemsiyoruz. İnşallah Fethiye’mize hayırlı olur, önümüzde ki yıllarda da bu süreci daha da artırarak daha çok üniversitenin gelmesini bekliyoruz. Bize katılım sağlayan şuanda öğrencilerimizle buluşan tüm üniversitelerimize şükranlarımı arz ediyorum. Onları görmekten çok mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Önümüzde ki yıllar da yine davetimizi onlara şimdiden iletiyoruz” ifadelerini kullandı.
Birey-sel Üniversite Tanıtım Günleri Proje Koordinatörü Halide İnan “bugün burada Bireysel üniversite tanıtım günleri yapıyoruz. Devlet ve özel üniversitelerden 36 tane üniversiteyi davet ettik.  Herkes kendilerine ait stant açtılar ve kendilerini tanıtıyorlar. Okullarımızdan da öğrenciler büyük ilgi gösterdiler. Gördüğünüz gibi stantlarımız da gayet dolu ve güzel şekilde devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

ÜNİVERSİTELER ÖĞRENCİLERLE BULUŞTUÜNİVERSİTELER ÖĞRENCİLERLE BULUŞTUÜNİVERSİTELER ÖĞRENCİLERLE BULUŞTUÜNİVERSİTELER ÖĞRENCİLERLE BULUŞTUÜNİVERSİTELER ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN