PAZAR ESNAFI DERTLİ

Ülke ekonomisinin her geçen gün kötüye gitmesi en çok çiftçileri etkiledi. Bunun yanında bir de Ukrayna Rusya savaşı sonrası ardı ardına gelen zamlar nedeni ile çiftçiler üretim maliyetlerini karşılayamayacak duruma geldi. Bu durum en sonunda çiftçiyi isyan etme noktasına getirdi.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Ülke ekonomisinin gün geçtikte kötüye gitmesi birçok sektörü etkilediği gibi çiftçiyi de kötü etkiledi. Bunun yanında bir de Ukrayna Rusya Savaşı’nın etkisi ile ardı ardına gelen zamlar sonrası çiftçiler üretim maliyetleri karşılayamayacak duruma geldi. Buna bağlı olarak da ülkemizde 24 lira seviyesine gelen akaryakıt fiyatları ile beraber çiftçilerin üretim yapmak için kullandığı ürünlere de yüksek oranlarda zam yapıldı. Yapılan bu zamlardan sonra üretim yapmakta zorlanan çiftçiler isyan etme noktasına geldi.


BİZ ÜRÜNLERİ GETİREMEZSEK VATANDAŞ NE YİYECEK?
Yakında ürün getiremeyeceğiz diyen bir pazarcı esnafı,’’ Durumlarımız hiç iyi değil. İşçiler artık çalışmıyor. Mazot fiyatları da arttı. Böyle giderse millet ekip dikemeyecek. Biz ürünleri getiremezsek vatandaş ne yiyecek? Yakında ürün getiremeyeceğiz. Tüp 300 lira olmuş. Şeker bile 15 lira olmuş. Çay ise 50 lira. Ne yiyip içeceğimizi bilmiyoruz. Savaş dışarda değil içeride’’ dedi. 

YAKINDA PAZARA ÜRÜN GETİREMEYEK

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN