YANGIN 3. GÜNÜNDE

Marmaris'te yangın hala kontrol altına alınamadı. Hisarönü Mevkii Bördübet Amazon Koyu'nda 21 Haziran günü akşam saat 20 sıralarında çıkan orman yangını yapılan tüm müdahalelere rağmen kontrol altına alınamadı. Yangına gündüz saatlerinde hem havadan hem de karadan yoğun müdahale devam ederken hava karardıktan sonra sadece karadan müdahale edilebiliyor.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Son Dakika 48 - Son Dakika 48

Marmaris Hisarönü Mevkii, Bördübet, Amazon Koyu’nda 21 Haziran Salı günü akşam saat 20 sıralarında başlayan yangın 3. Gününde de devam ediyor. Yapılan açıklamaya göre yangına 1012’si OGM personeli olmak üzere toplam 2851 personel, 253’ü OGM olmak üzere 342 arasöz ve 17’si OGM olmak üzere 108 iş makinesi ile karadan 38 helikopter, 15 uçak ile havadan müdahale ediliyor.
1 KİŞİ GÖZALTINDA
Çok büyük bir alanda etkili olan yangın ile ilgili olarak çıkma nedeni ile ilgili yapılan çok yönlü inceleme ve araştırmalar sonucunda S.A. isimli şahsın yakalanarak gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı.YANGIN 3. GÜNÜNDE
AZERBAYCAN’DAN 1 UÇAK, KATAR’DAN 3 HELİKOPTER
Marmaris’te devam eden yangına akşam saatlerinde sadece karadan müdahale edilebilirken yapılan açıklamada havanın aydınlanması ile beraber 13’ü Air tracktor, 1’i Antonov-32 tipi tanker uçak, 1’i ise Azerbaycan dan gelen  Beriev Be-200 tipi amfibik yangın söndürme uçağı olmak üzere 15 uçak ve 17’si OGM tarafından kiralanan yangın söndürme helikopteri, 12’si Jandarma Genel Komutanlığı, 6’sı Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve 3’ü ise Katar’dan gelen yangın söndürme helikopteri olmak üzere 38 helikopter ile havadan müdahale edildiği belirtildi.
BÜYÜKŞEHİR ÇÖP DEPOLAMA TESİSİ’NDE TEHLİKE
Yaklaşık 63 saatten bu yana devam eden yangının şu an itibari ile doğu kısmı kürardı Yeşilbelde hattında devam ettiği ve yangının genel olarak etkili olduğu alanın güneydoğu hattı olduğu ifade edildi. Ayrıca kontrol altına alınmaya çalışılan yangının bölgede bulunan Muğla Büyükşehir Belediyesi Çöp Depolama Tesisi ’ne 1 km kadar yaklaştığı ve yangının buraya ulaşmaması için yoğun çaba sarf edildiği ifade edildi.
3 KİŞİNİN TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR
Devam eden yangının tehdit ettiği yerleşim birimlerinden 103 haneden 274 kişi, 83 hayvan ve 52 aracın tahliye edildiği, tahliye edilen şahısların İçmeler Uygulama Oteli’nde misafir edildiği belirtildi. SAKOM’dan alınan bilgiye göre ise şimdiye kadar dumandan 7 kişinin etkilendiği bunlardan üçünün hastanede tedavisinin devam ettiği öğrenildi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN