Yazın turizmci kışın balıkçı

Tüm dünyayı etkileyen pandeminin ardından ekonomide yaşanan gelişmelerden sonra enflasyon oranlarının önlenemeyen yükselişi balık fiyatlarını da etkiledi.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Dünya’da küresel anlamda yaşanan kriz ve bununla beraber pandemiden kaynaklanan sıkıntılar nedeni ile ülkemizde enflasyon hızlı bir şekilde artmaya başladı. Balıkçıların kullandığı ağ ve malzemelerini de etkileyen zamlar balıkçıları isyan ettirdi. 
Yazın turizm ile uğraşan kışın ise balıkçılık yaptığını belirten Ali Solak  “Balıkçılığı 10 yaşından beri yapıyorum. Ama kendim turizmciyim. Kışları balıkçılık yazları turizm yapıyoruz. Bazen 50, bazen 100 tane tutuyoruz. Bugün mesela 30 tane tutabildik. Balıkları ağ ile tutuyoruz. Palamut ağı attığın zaman palamut çıkıyor. Başka ağ attığın zaman dip balığı çıkıyor. Bugün küçük kılıç balığı vardı. Kilosu 80-100 lira arası, 5 kilo geldi 500 lira aldık” dedi.


“AĞLAR VE MAZOTLAR PAHALANDI”
Kazancının tuttuğu balığa göre değiştiğini ifade eden Ali Solak “Günde ortalama kazancımız tuttuğumuz balığa göre değişiyor, 700-2000 arası değişiyor. 200 liraya lahos balığı var 5 kilosu 1000 lira yapıyor. Zaten genelde restoranlar alıyorlar. Ağlar ve mazotlar da pahalandı. 150 göz palamut ağı 820 liraydı 1625 liraya çıkarmışlar. Mantarı, ipi hepsi ayrı para. Her şey yüzde 100 katlanınca balıklar bu sene pahalı” diye konuştu.
Ali Solak Palamut balığının en iyi balık olduğunu belirtti. Tanesinin 25 olduğunu ama fazla alırlarsa 20 liraya indirdiğini söyledi. Aynı zamanda hamsinin kilosunun 40 lira olduğunu da belirtti. 

Haber
“DENİZ NE VERİRSE ONU TUTUYORUZ” 
10 yıldır balıkçılık ile uğraştığını belirten Adnan Taşar “8-10 yıldır balıkçıyım. Yazın turizm ile uğraşıyorum kışın balıkçılık yapıyorum. Zamanına göre belli olmuyor gün geliyor 50 kiloda tutuyoruz 5 kilo da tutuyoruz. Deniz ne verirse onu tutuyoruz” dedi.


“ŞUAN MEZGİT ZAMANI”
Mezgit balıklarının ağ ile tutulabildiğini ifade eden Adnan Taşar “Şu an mezgit zamanı kilosu 100 lira, istavrit kilosu da 45 lira. Bu balıklar 250-300 metreden tutuluyor. Oltayla tutulabilecek balıklar değildir” diye konuştu.
HaberHaberHaberHaber

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN