YUNUS NADİ İLKOKULUNDAN İMZA GÜNÜ

Fethiye'nin en eski okullarından biri olan Yunus Nadi Okulu tarafından 7.'si yapılan 'Hadi Yazalım Gari' projesinin Minik Kalemler İmza Günü Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi önünde yapıldı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Yunus Nadi Okulu tarafından 7.’si yapılan  “Hadi Yazalım Gari” projesinin  Minik Kalemler İmza Günü Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi önünde yapıldı.Projenin yazarları, editörleri ve tasarımcıları Yunus Nadi Okulu’nun minik kalemlerine   ait olan proje de özgün eserler ortaya çıktı. Öğrencilerin kendi yaşantılarını hayalleriyle harmanlayarak yazıya dökmeleri sonucu bu yıl 50 eser değerlendirilerek basılmasına karar verildi. 
Pandemiden dolayı ara verilen “Hadi Yazalım Gari”  projesi bugün yapıldı. Yunus Nadi gibi yazarlar yetiştirmeyi amaçlayan bu projede öğrencilerin velileri ve öğretmenleri fazlasıyla destek verdiler. “Hadi Yazalım Gari” projesini geleneksel hale getirmeyi amaçlayan Yunus Nadi İlkokulu minik yazarlara desteklerini üzerlerinde hissettiriyorlar.YUNUS NADİ İLKOKULUNDAN İMZA GÜNÜYunus Nadi İlkokulu “Hadi Yazalım Gari” Proje Ekibi projenin işleyişi hakkında bilgiler aktardı. Proje ile ilgili verilen bilgide “Okulların açıldığı Eylül ayında proje öğrencilere duyurulur. Öğrencilerimizden istekli olanlar yazma çalışmalarına başlarlar. Yazmakta oldukları eserleri ile ilgili öğretmenlerimiz öğrencilerine rehberlik yaparlar. İlçemizin kıymetli yazarları da öğrencilerimizle atölye çalışması yaparlar. Son halini alan eserler, değerlendirme komisyonu tarafından incelenir, onaylanan eserler 6 nüsha olarak baskıya hazırlanır. Bu eserlerin bir nüsahası okulun kütüphanesine hediye edilir. Kalan 5 nüsha imza gününde minik yazar tarafından imzalanarak okurları ile buluşur. Kitabın bütün geliri öğrenciye aittir” denildi.
Yunus Nadi İlköğretim Okulu Rehber Öğretmeni Asu Poyraz “Neden Yunus Nadi gibi bir yazar yetiştirmeyelim diye düşündük. 7 sene önce başlattığımız bu projemizle amacımız öğrencilerin boş zamanlarını verimli değerlendirmelerini sağlamak teknolojiden uzaklaştırmak kendilerine kalıcı eser bırakmalarını sağlamak, okuma alışkanlığını geliştirme, okulun eserlerini imza günü olarak sunmak istedik” diye konuştu.YUNUS NADİ İLKOKULUNDAN İMZA GÜNÜÖĞRENCİLERE YAZMAYI AŞILIYORLAR
Asu Poyraz “Her yıl öğrenci sayımız artıyor sonra katılan öğrencilerimiz yine yazmak istiyorlar. Ortaokula ve Liseye giden öğrencilerimizin yazmaya devam ettiklerini duyuyoruz. Yaptıklarımızın sonucunu almak bizi mutlu ediyor” dedi.YUNUS NADİ İLKOKULUNDAN İMZA GÜNÜ

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN