Yeşil vadi'ye nasıl gidilir?

Yaz tatilinde Türkiye'de en çok tercih edilen yerlerin başında Fethiye geliyor. Fethiye'de gezilecek çok yer ama size denizden biraz uzakta serinlemek isterseniz burası tam size göre…

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Yeşil Vadi, Fethiye'nin Yanıklar beldesinde yer alan harika bir tabiat alanı. Aslında buraya verilen isim buradaki bir işletmeden ileri geliyor. Burada dağlardan gelen buz gibi bir çayın kenarında kurulmuş birkaç restoran bulunmakta. Ama bu bölgede dolaşmak için işletmelere girmek zorunda değilsiniz. Yol kenarından dere kenarına inip burada da piknik veya kamp yapabilirsiniz.

YEŞİL VADİ'DE KONAKLAMA
Yeşil Vadi' de işletme içerisinde konaklamak isterseniz, çadır kiralayabilir veya kendi çadırınızda kalabilirsiniz. Ücretsiz olarak konaklamak isterseniz de işletmenin 500 metre gerisindeki dere kenarında buz gibi suyun kenarında gönül rahatlığıyla kalabilirsiniz.
Konaklama için çevredeki tatil noktalarından Fethiye merkez veya Göcek tercih bakımından size daha fazla seçenek olacaktır. Ayrıca ikisine de yaklaşık olarak aynı mesafede bulunuyor.

YEŞİL VADİ'YE NASIL GİDİLİR?
Fethiye'den buraya gelen ne yazık ki bir toplu taşıma bulunmuyor. Bu yüzden kendi özel aracınızla gelmeniz gerekmekte. Yeşil Vadi'nin çevresindeki noktalara mesafeleri ise şöyle:

- Kayaköy'e 30 km

- Fethiye'ye 19 km

- Ölüdeniz'e 30 km

- Göcek'e 25 km

- Saklıkent Kanyonu'na 62 km

- Marmaris'e 122 km

- Salda Gölü'ne 190 km

- Kaş'a 122 km

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN