Fethiye - Seydikemer Turizm Destinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi  

Vali Orhan Tavlı'nın talimatları ile Muğla İlinin ve İlçelerinin tarihi, turistik, kültürel varlıkları ve turistik değerlerinin tanıtılması, turizmin 4 mevsime yayılması çalışmaları kapsamında Muğla Valiliğince Fethiye–Seydikemer Turizm Destinasyon Yürütme Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Bu kapsamda, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen kapsamlı tanıtım faaliyetleri çerçevesinde Fethiye–Seydikemer Turizm Destinasyon Yürütme Kurulu toplantısının üçüncüsü gerçekleştirildi. 

Fethiye - Seydikemer Turizm Destinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi  

Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl organizasyonunda Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan başkanlığındaki toplantıya Seydikemer Kaymakamı ve Fethiye Kaymakam V. Yıldız Büyüker ile kurul üyesi Belediye Başkanlıkları, İl Müdürlükleri, ilgili Oda ve Meslek kuruluşları ile diğer yetkiler katılım sağladı. Muğla Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan tarafından yapılan açılış konuşması ile başlayan toplantıda Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl ise bir önceki toplantı raporları hakkında bilgilendirmede bulundu ve 2021 turizm sezonu değerlendirmesini yaparak, 2022 yılında de Fethiye – Seydikemer Destinasyon yapılacakları anlattı. 
Toplantıda, daha çok sektör temsilcilerinin talepleri dinlendi ve çözüm yolları için yol haritaları belirlendi. Toplantıda görüşülen konular Dalış Turizminin daha da yaygın hale getirilmesi, daha fazla turistin ve sporcunun dalış yapmak üzere Fethiye’ye gelmesi için yapılması gereken çalışmalar ele alındı.
Bu çalışmalar kapsamında Fethiye Dalış Turizmi Çalıştayı planlanması, Ekim ayında gerçekleştirilecek olan Fethiye Sporfest kapsamında Fethiye su altı resim çalıştayı gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı. Ayrıca Kayaköy yukarı kilise restorasyon projesinin tamamlandığı ve ihalesi yapılarak uygulama aşamasına kısa sürede geçilmesi, Gemiler Adası Örenyeri çevre düzenlemesi hazırlık çalışmalarının hızlandırılması, Antik kentlerde spor etkinlikleri düzenlenmesi, Fethiye Kalesi çevre düzenleme çalışmalarına ara verilmeden devam edilmesi görüşüldü.
Fethiye ve Seydikemer’de spor turizmi için çalışmalar yapılması,  yamaç paraşütü, dalış, motokros, dağ bisikleti, yüzme başta olmak üzere potansiyelin en üst düzeyde değerlendirilmesi, Gençlik ve Spor İl/İlçe Müdürlüğünce tam olimpik yüzme havuzu projesinin takip edilmesi, Fethiye ilçesinde uluslararası spor müsabakaları düzenlenmesi için girişimde bulunulması, hareketle düzenlenen jeep safari turlarının yayla turizminin geliştirilmesi için Girdev güzergahına turizm amaçlı sportif faaliyet parkur alanı belirlenmesi görüşüldü. Eko Turizm–Agro Turizm için Fethiye ve Seydikemer ile ilgi kurum, kuruluş temsilcileri ile çalışma grubu oluşturulup, çalışmalara ivedilikle başlanması, coğrafi işaretli ürünlerin turizme entegre edilerek hem tanıtılması hem de yerel halkın turizmden daha fazla pay almasının önünün açılması, İncirköy tıbbi ve aromatik bilgiler merkezi çalışmalarının turizm kapsamında ele alınması, mahalli çalışma grubu oluşturulması, Seydikemer Karanlıkdere Kanyonu, Seydikemer Ören çayının çıkış noktasından itibaren alabalık çiftlikleri yanındaki uygun alanlarda günübirlik yeme içme ünitelerinin kurularak, bölgenin turistik bir merkez haline getirilmesi, bu konuda çalışma komisyonu oluşturulması görüşüldü. Gastronmi ile ilgili Seydikemer İlçemizin  “Yavaş Yemek Topluluğu” (iyi gıda, adil gıda, temiz gıda) projesi kapsamında çalışmalara başlanılması görüşüldü. Ayrıca Fethiye’ye Modern Müze yapılması, Tersane alanı için Karaot bölgesinde belirlenen alanın çalışma yapılması, Coğrafi işaretli ürünler olan Seydiler Kilimi, Kaya Halısı, Üzümlü Dastarı, Kaya İnciri, Fethiye Tahini ürünlerin tanıtımda ve turistik ürün olarak sunumunda daha fazla öne çıkartılması görüşüldü.