Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Büyükşehir Destekledi Güçbirliği Kooperatifi İlk Satış Mağazası’nı Açtı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile kurulan Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi ilk satış mağazasını Marmaris’te açtı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün satış mağazasını ziyaret ederek kooperatif başkanları ile bir araya geldi

Altın Yükselmeye Devam Ediyor

20 Şubat 2024 altın fiyatları yükselmeye devam ediyor. Gram altın 2 bin 2 liradan işlem görüyor.

Altın Haftaya Uykuyla Başladı!

Geçtiğimiz haftayı düşüşle geride bırakan altın, haftaya durgun başladı. Yatay seri üzerinden işlem gören gram altın 1,998 liradan işlem görüyor.

Büyükşehir Bodrum’da Kayıp Kaçağı Önlemek için 340 Bin Metre Yeni İçme Suyu Hattı Yaptı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum’da içme ve kullanma suyunun aktarımı sırasında meydana gelen kayıp ve kaçağın önlenmesi adına bugüne kadar 340 bin metre uzunluğunda yeni içme suyu hattı yaptı. 2014 yılından bu yana yapılan bu çalışmalar ile birlikte Bodrum’da kayıp kaçak 0 oranında azaltılarak yılda 5,14 Milyon m³ su tasarrufu sağlandı.

Fethiye Halk Evi Enflasyona Dayanamadı

Fethiye Belediyesinin hayata geçirdiği halk evleri enflasyona dayanamadı. Çay harici tüm ürünlere yüzde 25 ila 50 arası zam yapıldı.

Büyükşehir yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Menteşe’de Kent Market Projesi’ni hayata geçiriyor.

Göcek Tüneli’ne zam

Göcek'te 16 yıldır hizmette olan Fethiye ve Dalaman ilçeleri arasındaki mesafeyi kısaltan Göcek Tüneli geçiş ücretine zam yapıldı.

Akaryakıta ÖTV zammı geldi

TÜİK'in bu sabah üretici enflasyonunu açıklamasının hemen ardından benzin, motorin ve otogaza ÖTV zammı geldi.

400 adet incir fidanı dağıtıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayım Daire Başkanlığının desteklediği Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen 'İncirin Muğlalı Kadınlarla Yolculuğu' projesi tamamlanırken, son eğitim çalışması Dalaman'da yapıldı. Programda incir yetiştiriciliği yapan kadın üreticilere 200 adet kerevet (kurutma sepeti) ve 400 adet incir fidanı dağıtıldı.

Başkan Adem Hıra’nın Asgari Ücretin Pazara Etkisi Hakkında Yorumu

Fethiye Sabit Ve Seyyar Pazarcılar Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra, yeni asgari ücretin pazardaki fiyatları etkileyip etkilemeyeceği hakkında bilgilendirici açıklamalarda bulundu. Başkan Hıra, ‘Fiyat artışları asgari ücrete orantılı değildir. Mevsimsel bolluk ve kıtlığa göre fiyatlar şekillenir’ dedi.

2024 Yılı Tahmini Bütçesi Oylandı

MUTSO Meclisi 2023 yılı son meclis toplantısını gerçekleştirdi. Odanın 2024 yılı tahmini  bütçesi oylandı. 

Şoför Esnafının Hesaplarına ücretsiz taşıma maliyeti yatırıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi 65 yaş üstü ücretsiz taşıma ile ilgili şoför esnafına  21 Aralık tarihinde ilk ödemeyi yaptı. 

GENEL KURUL İLANIDIR

KONKAR TURiZM YATIRIM SANAYi VE TiCARET ANONiM ŞiRKETi Genel Kurul İlanıdır.

FTSO'da finansal okuryazarlık alanında eğitim

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) gerçekleştirilen ‘Yatırım Fırsatlarının Değerlendirilmesi, Paranın Yönetimi ve Finansal Yönetim Eğitimi’nde döviz mevduat hesaplamaları, bilanço analizi, likidite, sermaye yapısı, karlılık ve değer analizi konuları başta olmak üzere, finansal okuryazarlık alanında kapsamlı bilgiler paylaşıldı.

TDİOSB etüd, proje ve mühendislik sözleşmesi gerçekleşti

Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Toplantısı Muğla Valisi İdris Akbıyık başkanlığında yapıldı.

Fethiye’de odun ve kömür satışları arttı

Ülke genelinde havaların soğuması ve kış mevsiminin yüzünü göstermesiyle beraber vatandaşlar kış hazırlıkları yaparak kömür ve odun almaya başladı. 27 yıldır kömür ve odun satışı yapan Uludağ Odun Kömür şirket sahibi Soner Uludağ, Fethiye’de havaların soğumasıyla birlikte kömür ve odun satışlarında hareketlilik olduğunu söyledi.

Uzmanlar, vatandaşın bankaya yöneldiğini söylüyor

Mevduat hesapları, tasarruflarını artırmak isteyen vatandaşlar için öne çıkan yatırım araçları arasında yer alıyor. Tufanlar Kuyumculuk bünyesinde çalışan Abdullah Aydın, vatandaşın altına olan ilgisi ile Filistin-İsrail savaşının piyasayı nasıl etkilediği hakkındaki bilgileri mikrofonlarımıza aktardı.

Gram altın zirveye oynuyor

Altının gram fiyatı yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.15 itibarıyla yüzde 0,9 yükselişle 1.844 lira seviyesinde bulunuyor. Gram altının zirvesi 1846 lirada bulunuyor.

Muğla’nın toplam kredi borcu ne kadar?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından hazırlanan verilere göre; Ege’nin en çok ve en az borcu olan şehirler belirlendi. Muğla, bu listede 115.405.217 TL ile üçüncü sırayı aldı.

Toplam 486 haber.