Fethiye Turizm Konseyi toplandı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nda (FTSO) gerçekleştirilen Fethiye Turizm Konseyi toplantısında, turizm sezonuna ilişkin son durumun yanı sıra, ilçe merkezi ve Ölüdeniz Mahallesi'nde devam eden alt yapı ve yol çalışmaları, Fethiye Körfezi'nde sayıları hızla artan aslan balıklarının avlanması ve sofralarda tüketilmesi ile Fethiye'nin markalaşma sürecine ilişkin çalışmalar konuşuldu.

Fethiye Turizm Konseyi toplandı

FTSO’nun sekretaryasını yürüttüğü ve ev sahipliğini yaptığı Fethiye Turizm Konseyi, Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli başkanlığında toplandı. Toplantıya FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, FTSO Başkan Yardımcısı ve Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği (Çalış-Der) Başkanı Mete Ay, Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, TÜRSAB Batı Akdeniz BTK Bölge Temsilciliği Başkanı Özgen Uysal, FTSO Yönetim Kurulu ve TÜRSAB Batı Akdeniz BTK Bölge Temsil Kurulu Üyesi Emre Başaran, Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten, İMEAK DTO Fethiye Şubesi Danışmanı Mehmet Eskici, FETAV Yönetim Kurulu Üyesi Dilek Dinçer, YDA Dalaman Havalimanı İş Geliştirme Direktörü Orçun Songur, Göcek-Der Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Dim, FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu, Muğla Büyükşehir Belediyesi temsilcisi Erdi Filiz, Fethiye Turizm Danışma Bürosu’ndan Saffet Dündar, SKAL Fethiye’den Uğur Serindağ, Fethiye Belediyesi’nden Gencay Güngör ve Turizmci Süleyman Kaya katıldı.

Altyapı ve yol çalışmaları hakkında bilgi aldılar

Konsey üyeleri toplantıda ilk olarak Fethiye ilçe merkezi ve Ölüdeniz Mahallesi’nde devam eden alt yapı ve yol çalışmaları hakkında Fethiye Belediyesi Fen İşleri Müdürü Tahir Başaran’dan bilgi aldı. Hisarönü Mevkii’nde yürütülen çalışmaların tamamlandığını belirten Başaran, Fethiye Belediyesi sorumluluğunda kalan diğer bölgelerde de yapım çalışmalarının bitirilmesi için yoğun şekilde çalıştıklarını kaydetti. Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait ana yollarda alt yapı ve yol çalışmalarının hızlı şekilde tamamlanması için girişimlerde bulunduklarını anlatan Başaran, birçok kurumun aynı bölgede çalışma yürütmesinden kaynaklı gecikmelerin de en kısa sürede atlatılacağını kaydetti.

İstilacı aslan balıklarının avlanması için yarışma gündeme geldi 
 
Toplantıda Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Balıkçılık Teknolojisi Yüksek Mühendisi Merve Karakuş tarafından Akdeniz’de sayıları hızla artan ‘aslan balıklarına’ ilişkin çevrimiçi sunum gerçekleştirildi. Fethiye Körfezi ve çevresinde aslan balıklarının hızla çoğaldığını belirten Karakuş “Aslan balıkları su altındaki tüm türlerin yavrularını tüketerek besleniyor. Yuvalarını işgal ediyor. Diğer balıklar bu türe karşı savunmasız durumda ve denizlerimiz istila altında. Dikenleri elinize veya ayağınıza battığında basit bir ilkyardım müdahalesiyle zehirli etkisinden korunmak mümkün oluyor. İğnesinin battığı bölgeyi 40-45 derece sıcaklıktaki suda 2 saat kadar bekletmeniz gerekiyor. Bu yüzden denizcilerimizden yanlarında sıcak su termosu bulundurmalarını istiyoruz. Daha fazla çoğalmalarının önüne geçilmesi için sofralarımızda tüketilmesi konusunda girişimlerimiz var. Dikenleri ayıklandığında bu balık güvenle yenilebilir. İskorpit ailesinden geldiği için tadı oldukça güzel bir balık.” dedi.

Sunumun ardından toplantıda aslan balıklarının avlanması ve yenilmesinin özendirilmesi için Fethiye’de yapılması planlanan aslan balığı avlama yarışması konuşuldu. Konsey üyeleri bu etkinliğin yaz sezonun bitimiyle birlikte yapılabileceği yönünde görüş bildirdi.    

Toplantının son bölümünde ise OZC İnternet Teknolojileri firması yetkilisi Kazım Özçelik tarafından Fethiye’de markalaşma süreçleri konulu sunum yapıldı. İlçede yapılabilecek markalaşma adımları konusunda bilgi veren Özçelik, Türkiye genelinde yürüttükleri faaliyetlere ilişkin bilgi verdi. Toplantı konsey üyelerinin markalaşma üzerine istişarede bulunmasının ardından sona erdi.