Girgin kanser tarama cihazını sordu

Sağlık Bakanlığı Bütçe görüşmelerinde CHP Muğla Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon üyesi Süleyman Girgin sağlık emekçilerinin sorunları ile Muğla'daki hekim istifaları ve hastanelerin eksikliklerini dile getirdi.Girgin Muğla'ya tahsis edildiği söylenen kanser tarama cihazının akıbetini de sordu.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Son Dakika 48 - Son Dakika 48

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin mecliste Muğla’nın sorunlarını gündeme taşımaya devam ediyor.Girgin son yaptığı açıklamada Sağlık Bakanlığı tarafından Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesine tahsis edildiği söylenen fakat şimdiye kadar kurulumu yapılmamış ve hizmet vermeye başlamamış kanser tarama cihazının akıbetini sordu.
Muğla İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı kamu hastanelerinde kanser tarama hizmetinin verilmediğini ifade eden  CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin “Vatandaşlarımız il dışına veya özel hastanelere gitmek zorunda bırakılıyor. Sağlık Bakanlığı tarafından Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesine tahsis edildiği söylenen fakat şimdiye kadar kurulumu yapılmamış ve hizmet vermeye başlamamış kanser tarama cihazımız nerededir? Ödenek yokluğundan kurulumu yapılamadığı söyleniyor, bu doğru mudur?”diye sordu. 
Girgin “Muğla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından dört yıldır sonuçlandırılamayan radyoterapi merkezinin yapımı ve sintigrafi cihazlarının tam olarak temini konusunda neden adım atılmamaktadır? “dedi.
“MUĞLA’DA BİR AY ÖNCESİNE KADAR TOPLAM 40-45 HEKİM İSTİFA ETTİ”
Muğla’da istifa eden doktorların durumunu da gündeme getiren Girgin “Sayın Bakan, sadece Milas Devlet Hastanesinden 13 hekim olmak üzere, Muğla'da bir ay öncesine kadar toplam 40-45 hekimin istifa ettiği bilgisini edindim. Bu rakam istifa yasağının kalktığı 1 Temmuz 2021'den itibaren ne yazık ki başta Milas, Marmaris ve Fethiye'de hızla artmaktadır. Muğla ilçelerindeki kamu hastanelerindeki personel yetmezliği yakıcı bir hâl almıştır. Her branştan hekim olmadığı gibi, 3-4 hekim olması gereken branşlarda tek hekim görev yapıyor, örneğin, Datça Devlet Hastanemiz. Hiçbir uzman hekimi uzun süre Datça Devlet Hastanesinde görevlendirmek mümkün olmuyor çünkü alet edevat, yardımcı sağlık personeli yetmezliğinden dolayı sürekli, geçici görevlendirilmelerle idare edilen bir hastanemiz. Datça'ya geçici görevlendirme yapıldığı zaman, Milas, Fethiye ya da başka yerde işler aksıyor, bütün bunlar istifaları tetikliyor. Sizi, Türk Tabipleri Birliğinin istifaların devam etmesi hâlinde sağlık kaos yaşanacağı uyarısını ciddiye almaya davet ediyorum” diye konuştu.
“PERSONEL EKSİKLİĞİ GİDERİLECEK Mİ?”
Muğla’da hastanelerde personel eksiklikleri olduğuna dikkat çeken Girgin “Sayın Bakan, Muğla'nın yerleşik nüfusu 1 milyonu aşıyor, yazın nüfusumuz 5 milyonu buluyor. Görüştüğümüz sendikalar ve tabip odamızdan edindiğim bilgilere göre, temizlik işçisinden başhekimine kadar, daha fazla özellikli, nitelikli hizmet vermek için çaba gösteren ve bölgedeki tüm sevklerin geldiği Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi üç ay önce 19 ameliyat masasından ancak 7'sini kullanabiliyordu ve vatandaşlarımız mağdur oluyordu. Şu an için 10 masa kullanıyor, en az 5 masa daha açılmasına ihtiyaç var; hemşire, temizlik personeli ve teknik eleman eksikliği yüzünden açılamayan bu masaların eksiklikler giderilerek acilen açılmasını talep ediyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN