Gündem

Gündem Haberleri

Kent Orkestrası sanatçılarından müzik ziyafeti

Milas Belediyesi Kent Orkestrası sanatçıları sokak müziği konseptiyle düzenledikleri çalışmayla dinleyenlere müzik ziyafeti sundular.

İŞKUR Fethiye Müdürü Başkan Çıralı ile bir araya geldi

İŞKUR Fethiye Şube Müdürü Şükrü Özdoğan, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı’yı ziyaret etti. Pandemi döneminde işsizlik ve kısa çalışma ödeneği konularının konuşulduğu ziyarette Başkan Çıralı, İŞKUR Fethiye Şube Müdürlüğü’ne yeni atanan Özdoğan’a, görevinde başarılar diledi.

Beşkaza Meydanı’nda aerobik yaptılar

S.S. Fethiye Kadın Girişimi Üretim İşletme ve Kalkınma Kooperatifi tarafından kadınların el emeği evlerinde ürettikleri ürünlerin satışlarının yapılacağı standlar Beşkaza Meydanı’na kurulmuştu. Bugün sabah saatlerinde stantlara gelen kadınlar güne aerobik sporuyla başladı. 

Tenis kortlarından dolayı Karaca’ya teşekkür ettiler

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Belediyesi İşletme Müdürlüğü’ne ait tenis kortlarına ziyarette bulundu. 

14 Şubat Sevgililer Günü Fethiye’de şarkılarla kutlandı

14 Şubat Sevgililer Günü olması dolayısıyla Fethiye Belediyesi, Beşkaza Meydanı’nda Kent Orkestrası’nın birbirinden güzel aşk şarkılarıyla günü kutladı.

Fethiye’nin sosyal yaşantısı anlatıldı

Fethiyeli Araştırmacı Yazar Işık Taban, ‘Cumhuriyet Oteli’ isimli 6. Kitabını beğeniye sundu. Fethiye’nin sosyal yaşantısının anlatıldığı kitabın tanıtımı Fethiye Sahaf Kitapevinde gerçekleştirildi. Taban, “Yakın dönem yani 1957 depremi öncesi sosyal yaşantıyı hem de kente dair kesitlerinin yer aldığı bir kitap. İçinde değerli fotoğraf ve anılar var” ifadelerini kullandı. 

DEVA’dan Başkan Karaca’ya ziyaret

Deva Partisi Fethiye İlçe Başkanı Saniye Kulaç, yönetimde yer alan ekibiyle birlikte Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya teşekkür ziyaretinde bulundu. Samimi bir ortamda geçen ziyarette Deva Partisi İlçe yönetimi, Başkan Karaca’ya çiçek takdim ederken Başkan Karaca da Saniye Kulaç başkanlığındaki yönetime çalışmalarında başarılar diledi.

Deva Partisi’nden SED Medya'ya ziyaret

DEVA Partisi Fethiye İlçe Başkanı Saniye Kulaç, ekibiyle birlikte SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener'i ziyaret etti.

Milas’ta yol yenileme çalışmaları sürüyor

Milas Belediyesi mahallelerdeki yol yenileme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Vatandaşlara en iyi hizmeti vermek adına yapılması gereken çalışmaları yerinde tespit eden Milas Belediyesi ekipleri mahallelerin yollarında çalışmalar gerçekleştirerek, vatandaşlara hizmet sunuyor.

Bölgemizde Fethiye Kaya İnciri üretimi arttırılıyor

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Fethiye ve Seydikemer Ziraat Odası işbirliğinde, Fethiye Kaya İnciri’nin çoğaltılarak, üretiminin arttırılması için çelik alımı yaptı. Alınan çelikler tüplere dikilerek, 1500 yeni Fethiye Kaya İnciri fidanı yetiştirilecek ve üreticilere dağıtılacak.

Haşmet Işık hayatını kaybetti 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde coronavirüs tedavisi görmekte olan Yatağan Önceki dönem Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık hayatını kaybetti. 

FTSO üyelerine KVKK Danışmanlığı indirimi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ‘Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (KVKK) Uyumluluk Projesi’ kapsamında Müftüler Soydan Hukuk Bürosu’yla danışmanlık protokolü imzaladı. Protokol kapsamında bürodan danışmanlık hizmeti almak isteyen FTSO üyeleri, indirim ve taksit imkânlarından yararlanabilecek.

Yeni Mahalle sakinleri ‘tapu’ için Karaca’yı ziyaret ettiler

Yeni Mahalle Muhtarı Enver Kavak ve yaklaşık 60 yeni mahalle sakini Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı ziyaret ettiler. Yerlerinin tapusuyla ilgili yaşadıkları sıkıntıları anlatan sakinler, Karaca’dan destek istediler. Karaca, Milli Emlak’la gerekli görüşmelerin yapıldığını kısa bir süre sonra vatandaşların tapularına kavuşacaklarını iletti.

Cami Mahallesi’nden ‘teşekkür’ ziyareti

Cami Mahallesi Muhtarı Gürol Kavak ve beraberinde Cami Mahallesi sakinleri Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya ziyarette bulundular. Yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür eden Cami Mahallesi sakinleri, taleplerini de Karaca’ya ilettiler.

Zabıta ekipleri İSDEM ile inşaat ve şantiyeleri denetledi

Bodrum Belediyesi Kovid-19 salgını ile başlattığı mücadele kapsamında Zabıta ekipleri ve İçişleri Bakanlığı’na bağlı İlçe Salgın Denetim Merkezi (İSDEM) ile birlikte yarımada genelinde inşaat ve şantiyelerde pandemi denetimi gerçekleştirdi.

Sağır “Esnafımıza asgari ücret kadar destek verilmeliydi”

Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Sağır, Çarşamba günleri FRT TV’de yayınlanan Gerçek Gündem adlı programın konuğu oldu. Sunucu Emrullah Gök’ün sorularını samimiyetle cevaplayan Sağır, pandemi dönemindeki esnafların durumundan bahsederek “Devletimiz, her zaman esnafımızın yanında oldu. Ancak esnaflarımıza en azından bir asgari ücret kadar destek verilmeliydi” diye konuştu.

“Saltanat usulü başkanlık!”

Muğla Esnaf Odaları Birliği Başkanı ve Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız, Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı’ndan istifa etti. Ayyıldız’ın yerine, oğlu Mehmet Ayyıldız geldi. Yaşanan bu olay Marmaris’i karıştırdı. 

Likya Kadın Emeği Pazarı açıldı

S.S. Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi, Fethiye Belediyesi’nin destekleriyle Beşkaza Meydanı’nda Likya Kadın Emeği Pazarı’nı açtı. 40 standın yer aldığı ve gıda dışı el emeği göz nuru ürünlerin sergilendiği Pazar, iki gün sürecek. Likya Kadın Emeği Pazarı’nın açılışında standları tek tek eşi Çiğdem Karaca ile birlikte gezen Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca “Projede emeği geçen Likya Kadın Kalkınma Kooperatifi’ne belediye olarak çok büyük destekler vereceğiz. Projenin, pandemi bitince amacına ulaşacağını düşünüyorum” dedi. .S. Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi kurucusu Çiğdem Karaca ise “Mahallelerimizde hiç gün yüzüne çıkmamış ürünler kadınlarla birlikte çıksın, alıcısıyla buluşsun istiyoruz” diye konuştu.

Kaymakam Arslan’dan Başkan Tokat’a veda ziyareti

İlçede görev süresini dolduran ve Bursa’nın İnegöl ilçesine tayini çıkan Milas Kaymakamı Eren Arslan, veda ziyaretleri kapsamında Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat’ı ziyaret etti.