Jiletli teller sökülmeye başlandı  

Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçedeki çeşitli binaların etrafını çevreleyen jiletli telleri vatandaşlar ile birlikte sökmeye başladı. 

Jiletli teller sökülmeye başlandı  

Fethiye Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısında,  halk arasında “jiletli tel” olarak bilinen tel üzerine kesici saç parçalarının eklenmesiyle elde edilen tel çitlerin kullanımı yasaklanmıştı. Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri alınan söz konusu karar uyarınca mülk sahipleri ile irtibat kurarak ilçedeki çeşitli binaların etrafını çevreleyen jiletli telleri söküyor. 

Fethiye Belediye Meclisi’nin olağan aylık toplantısında oybirliğiyle alınan kararda “özellikle bahçe ve bahçe duvarlarında kullanılan bu tür çit uygulamalarının kedi, kuş gibi hayvanların yaralanmalarına yol açtığı, ayrıca estetik bir görünümden de uzak olduğu için bahçe ve bahçe duvarlarında kullanımına bundan böyle izin verilmeyeceği” belirtilmişti.

Zabıta Müdürü Bağlan : Vatandaşlarımızdan hassasiyet bekliyoruz
Zabıta ekipleri bu hafta itibarıyle Babataşı, Foça ve Akarca mahallelerindeki çeşitli binaları çevreleyen jiletli telleri vatandaşlar ile koordineli biçimde sökmeye başladılar. 
Zabıta Müdürü Sadık Bağlan konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Belediye Meclis üyelerimizin oybirliğiyle yasakladıkları jiletli teller çocuklara, sokak hayvanlarına ve kuşlara zarar veriyordu. Fethiye Belediye Meclisi’nin attığı bu adımın diğer belediyelere de örnek olmasını diliyoruz. 

İlçemizde mevcut jiletli tellerin sökülmesine başladık. Bahçelerine jiletli tel çektirmiş vatandaşlarımız uyarılarımız üzerine kendiliklerinden bunları sökmeye başladılar. Bu vatandaşlarımıza duyarlılıklarından ötürü teşekkür ediyoruz. Diğer vatandaşlarımızdan da aynı hassasiyeti ve işbirliğini bekliyoruz. Bu çalışmalarımız devam edecek.” dedi.

Meclis Üyesi Pabuşçu : Sokak hayvanları için gereken her türlü çalışmayı yapacağız
Fethiye Belediyesi Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Veli Pabuşçu da konu hakkında; “Belediye olarak hayvan hakları konusuna özel bir önem veriyoruz. Belediye personeli, ilgili Belediye Meclis üyelerimiz ve hayvansever vatandaşlarımızla, çeşitli sivil örgütlenmeler ile birlikte özellikle sokak hayvanlarının günlük yaşamlarını kolaylaştırmak, hayvan bakım merkezini daha uygun koşullara getirmek için yoğun biçimde çalışıyoruz. 

Özellikle pandemi sürecinde ihtiyaç sahipleri ve sokak hayvanları için belirli aralıklarla mama desteği sağladık. Bu konuda Fethiye’de yaşayan Türk ve İngiliz hayvanseverler dostlarımızdan da önemli destek aldığımızı belirtmeliyim. Kendilerine tekrar teşekkür ediyoruz.

7/24 hizmet veren bir hayvan ambulansını yine hayvanseverler ile birlikte hizmete soktuk. Bakımevine personel desteği sağlayarak geceleri merkezimizde bekleyen nöbetçi tahsis ettik. 
Sokak hayvanları bakım merkezimizde kan tahlili için bir hemogram cihazı temin ederek kullanıma soktuk. Böylece bakımevine getirilen sokak hayvanlarında mevcut olabilecek bulaşıcı hastalıkların diğer hayvanlara bulaşmasını önlemeyi hedefledik.

Diğer yandan, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin veteriner desteğiyle, Fethiye bakımevindeki rehabilitasyon ünitesinde sokak hayvanları için ortopedik ameliyatlara başlandı. Özellikle trafik kazalarında ya da yüksekten düşme gibi olaylarda yaralanan, sakatlanan sokak hayvanlarına gerekli tedaviyi en seri biçimde yapabiliyoruz.

Önümüzdeki süreçte de bugüne kadar olduğu gibi, Fethiye’de yaşayan hayvansever dostlarımızla birlikte, sokak hayvanları için gereken her türlü çalışmayı yapacağız.” ifadelerini kullandı.

 

Jiletli teller sökülmeye başlandı  
Jiletli teller sökülmeye başlandı  
Jiletli teller sökülmeye başlandı