KGK Projelerini MİTSO ve BODTO'ya aktardı

TOBB KGK, 'İşimiz Temiz' ile 'Babalar ve Kızları' Projelerini anlatmak ve işbirliği sağlamak amacıyla MİTSO ve BODTO'yu ziyaret ederek Yönetim Kurulu başkanları ile görüştü.

KGK Projelerini MİTSO ve BODTO'ya aktardı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) koordinatörlüğünde çalışmalarını sürdüren Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) Muğla İcra Komitesi gerçekleştirdiği ziyaretler ile projelerini aktardı. KGK İcra Komitesi Başkanı Mehtap Çahan, İcra Komitesi üyesi ve aynı zamanda MUTSO Meclis Üyesi Pınar Canan Topuz ile Komite doğal üyesi ve aynı zamanda MUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Selma Ünal’ın hazır bulunduğu ziyaretlerde ilk durak Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) oldu. Burada İcra Komitesi Üyesi Mutlu Çokyüce Özcan’ın da hazır bulunduğu ziyarette, heyeti Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ağırladı. Ziyarette Başkan Reşit Özer’e ‘İşimiz Temiz’ projesi ile ‘Babalar ve Kızları’ projesi kapsamında bilgi paylaşımında bulunuldu. Projeler kapsamında yapılacak çalışmalara ilişkin detaylı görüş alışverişi yapıldı.
Heyet sonrasında Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’ı ziyaret etti. BODTO’daki ziyarette KGK İcra Komitesi Başkan Yardımcısı Duygu Ağırman ile Üye Gamze Demirci hazır bulundu. Projelerin detayları hakkında bilgi alan Başkan Kocadon, Başkan Mehtap Çahan başta olmak üzere kurul üyelerine ziyaretlerinden ötürü teşekkür ederek gerek Babalar ve Kızları projesine gerekse İşimiz Temiz projesine gereken katkıları sunmaya hazır olduklarını bildirdi. “Ülkemizin aydınlık yüzü kadın girişimcilerimizdir. Kadınlar dahil oldukları her alanda başarı göstererek yapılan işlerin de kalitesini arttırmakta, hayatımıza ayrı değer katmaktadırlar. Bunun için elbette kadınlarımızın kendilerini özgürce ifade etmeye ve yeteneklerini de ortaya çıkarmalarına ihtiyaç vardır.” diyen BODTO Başkanı Oda çalışanlarının da büyük çoğunluğunun kadın olduğuna dikkati çekerek kadınların her başarısının kendilerini sevindirdiğini açıkladı. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu liderliğinde yürütülen “İşimiz Temiz” projesinin pandemi önlemlerinin de uygulanmasını kolaylaştıracağını belirten Kocadon, “TOBB ve MEB ortaklığında Kadın girişimcilerin desteğiyle yürütülen bu projenin tüm Türkiye’ye örnek olmasını diliyorum.” dedi. Yeme-içme, konaklama ve ulaşım sektörlerinin hedeflendiği bu projede Muğla’nın da yer almasının sevindirici olduğunu belirten BODTO Başkanı Bodrum’un da bu projeden faydalanması gerektiğini söyledi.

‘İşimiz Temiz’ ile ‘Babalar ve Kızları’ Projeleri
Gerçekleştirilen ziyaretlerde projeler hakkında bilgi veren KGK İl İcra Komitesi Başkanı Mehtap Çahan şunları kaydetti: “İşimiz Temiz projesinde turizm açısından en hareketli illerimiz arasında yer alan Muğla’da pilot çalışmalarına başlamış durumda. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu liderliğinde, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve 21 yıldır yürüttüğü Temiz Tuvalet Kampanyası ile bu alanda önemli bir deneyime sahip olan OPET işbirliğiyle yürüyecek olan “İşimiz Temiz” Projesi ile mikro işletme olarak adlandırılan; yıllık çalışan istihdamı 10 kişiden az olan, yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri ise 3 milyon TL’yi aşmayan işletmelerin hijyen kapasitelerini artırmak ve işlerinden duydukları memnuniyetle birlikte gelirlerinin yükselmesi hedefleniyor. Mikro işletmelerin fark yaratması ve normlar dahilinde çalışması için geliştirilecek olan projede Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü iş birliğinde, özel olarak yapılandırılmış hijyen odaklı eğitim programları oluşturulacak.” Eğitim programlarının pilot illerdeki Halk Eğitimi Merkezi eğitmenleri tarafından MEB’in online eğitim platformu kanalıyla yapılacağını belirten Cahan, “Turizm potansiyelinin yüksek olduğu İzmir, Antalya ve Muğla’da pilot olarak başlatılan projede toplumda farkındalık oluşturarak hizmet sektörüne dahil olan; yeme- içme, konaklama ve ulaşım alanında faaliyet gösteren mikro işletmelerin öne çıkmalarına destek verilecek. Üç ilde toplam 31.500 işletmeye ulaşmanın hedeflendiği proje, 2022 yılının Haziran ayı sonuna kadar devam edecek.” şeklinde konuştu. “Babalar ve Kızları” projesi hakkında da bilgiler veren Muğla Kadın Girişimciler Kurulu, bu proje ile Muğla ilinde iş hayatında babalarından bayrak devralan kadınların hikayelerinin dokümante edilerek, örnek teşkil etmesi için çalışılacağını açıkladı. Bu kapsamda Muğla ilinde baba-kız birlikte çalışan ya da babalarından iş devralan kişilerin belirleneceğini açıklayan kurul üyeleri, cinsiyet eşitliğinin ve kadın girişimciliğinin özendirilmesini hedeflediklerini açıkladı.

 

KGK Projelerini MİTSO ve BODTO'ya aktardı