Müftü Oktay, Ramazan ayına buruk giriyoruz

11 Ayın Sultanı Ramazan ayı başladı. Pazartesi gününü Salı'ya bağlayan gece sahura kalkılıp, bu gece (Pazartesi) ilk teravih namazı kılınacak. Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, Kovid-19 nedeniyle buruk bir Ramazan ayı geçirileceğini belirtip, 'Teravih namazlarımızı evlerimizde kılacağız. Teravih namazları dışındaki programlarımız devam edecek' dedi. 

Müftü Oktay, Ramazan ayına buruk giriyoruz

11 Ayın Sultanı Ramazan ayı başladı. Pazartesi gününü Salı’ya bağlayan gece sahura kalkılıp, bu gece (Pazartesi) ilk teravih namazı kılınacak. 9 Mayıs Pazar günü Kadir Gecesi idrak edilecek. 13 Mayıs Perşembe günü Ramazan Bayramı başlayacak. Korona virüs nedeniyle camilerde teravih namazı kılınamayacak. Vatandaşlar bu ibadeti evlerinde yapacak. Ramazan ayında fitre miktarı ise 28 TL olarak belirlendi. 

Fethiye Müftüsü Kamil Oktay yaptığı açıklamada, “Ramazan ayına geçen yıl olduğu gibi bu yıl da buruk giriyoruz. Kovid-19 tedbirleri kapsamında Teravih namazlarımızı evlerimizde kılacağız. Teravih namazları dışındaki camilerdeki programlarımız devam edecek. Öğle vakitleri camilerimiz de vaazlarımız olacak. İkindileri caminin cemaatin şartlarına göre mukabelelerimiz olacak. Ama iftar veyahut yemek dağıtımı, toplu iftarlar verilmeyecek. Diğer konularda da camilerimiz açık olacak. İlerleyen günlerde yeni tedbirler açıklanırsa ona göre davranacağız” dedi. 

Açıklamasını sürdüren Müftü Oktay, “Ramazan ayı Kur’an ayıdır, Zekat ve sadakaların daha çok verildiği aydır. Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl Ramazan ayında bir ana gündem ve konu belirliyor. Bu yıl ki ana gündemimiz de Şifa-i Ramazandır. Namazlarımızda gönüllerimiz huzur ve şifa bulacak. Zekâtlarımızda ihtiyaç sahipleri derman bulacak. Oruçlarımızda vücudumuz sıhhat olacak. Bu yılda fitre olarak yani Ramazana kavuşmuş olan bir kimse bayrama ulaşmış bir kimseye vacip olan sağlığın zekatı olarak söylenen sadakayı fıtırı veriyor. Din İşleri Yüksek Kurumumuz nu yıl belirlediği gelecek Ramazan ayına kadar fitre miktarı 28 TL, sağlık ve sıhhati yerinde olamayan, oruç tutamayan daha sonra iyileşme imkanı olmayan kişiler de her bir gün için bir fidye verirler. Fidye miktarı da aynı şekilde fitre miktarı gibidir” ifadelerini kullandı.