Radyo-TV Öğrencilerine Saburhane ve Arasta Sınıf Oldu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Radyo ve Televizyon Teknolojileri Programı öğrencileri, Muğla'nın tarihi sokaklarında yaptıkları derslerde, çekecekleri kısa filmler öncesi kenti daha iyi tanıma fırsatı elde ediyor.

Radyo-TV Öğrencilerine Saburhane ve Arasta Sınıf Oldu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Radyo ve Televizyon Teknolojileri Programı öğrencileri, Muğla’nın tarihi sokaklarında yaptıkları derslerde, çekecekleri kısa filmler öncesi kenti daha iyi tanıma fırsatı elde ediyor.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Meslek Yüksek Okulu Radyo ve Televizyon Teknolojileri Programı öğrencileri, bazı dersleri sınıf yerine kentin çeşitli bölgelerinde uygulamalı işliyor. Televizyon Draması dersi kapsamında, öğrencilerin çekeceği kısa filmler için yaşanılan şehre değer katmak amacıyla bu yıl Menteşe ilçesindeki tarihi Arasta ve Saburhane sokakları belirlendi. Muğla İçin Gelecek Platformu’nun desteğiyle öğrencilerin bölgeyi daha iyi tanımaları ve hazırlayacakları eserlerde daha bilinçli bir şekilde ilerlemelerini sağlamak adına 20 öğrenci profesyonel rehber eşliğinde 3 saat boyunca Menteşe sokaklarında uygulamalı ders yaptı.
Muğla Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Otomasyon Bölümü Radyo Ve Televizyon Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Dr. Serdar Çil, dersleri birçok değerli yapımın platform olarak kullandığı Muğla sokaklarında gerçekleştirme kararı aldıklarını söyledi. 
Öğretim Görevlisi Dr. Serdar Çil, birçok değerli yapım veya uluslararası yapımın Muğla'yı doğal platform gibi kullandığını belirterek, “Neden biz de bunu yapmayalım diye düşündük ve bu kapsamda derslerimizi bu doğal platformda gerçekleştirme kararı aldık” dedi. Farklı bir uygulama yapmak istediklerini belirten Çil, Televizyon Draması dersi kapsamında öğrencilerin kısa filmler çekeceklerini ifade etti.
Öğretim Görevlisi Çil, bu yıl farklı bir tema işlemek istediklerini anlatarak, “Yaşadığımız şehirlere değer katmak adına bu sene kısa film dersi konularımızı Saburhane ve Arasta sokaklarında çekilecek kısa filmlerden oluşturacağız. Bu nedenle de öğrencilerimiz için bugün Saburhane ve Arasta bölgesinde rehber eşliğinde bir gezi düzenledik. Bu gezi neticesinde hem öğrencilerimiz bu gölgeyi daha iyi tanıyacaklar hem de burayla ilgili gerçekleştirecekleri eserlerde, çalışmalarda daha bilinçli bir şekilde ilerleyecekler diye düşünüyoruz.” dedi.
Çil “Eğitim Sadece Sınıf ve Derslikten İbaret Olmamalı”
Eğitimin sadece sınıf ve derslik ortamında yürütülmesinden yana olmadıklarını dile getiren Çil, şunları kaydetti; “Bölümümüz zaten şehirle iç içe olması, bütünleşmesi gereken bir program. Muğla da bize bu anlamda büyük fırsatlar sunuyor. Eski evleri, tarihi mekânları ve korunmuş doğasıyla doğal bir platform niteliğinde. Birçok değerli yapım veya uluslararası yapım da Muğla'yı platform gibi kullanıyorlar. Neden bizde bunu yapmayalım diye düşündük ve bu kapsamda derslerimizi bu doğal platformda gerçekleştirme kararı aldık.”
Rehber İrfan Akalp de Muğla’nın, Mardin ile birlikte Türkiye'de kimliği bozulmamış ve betonlaşmamış iki şehirden birisi olduğunu aktardı. Öğrencilerin yaşadıkları ya da öğrenim gördükleri şehri bilmek durumunda olduğuna işaret eden Akalp, sahada bizzat şehrin ayrıntılarını gösterdiklerini, öğrencilerin de bundan mesleki anlamda yararlanarak mesleki faaliyetlerde bulunacaklarını ifade etti.