100. YIL SOKAĞI ESKİ FETHİYE'Yİ ANLATIYOR

Fethiye'nin ilk ve en eski fotoğraf stüdyosu olan Foto Kandiye kuruluşunun 4. Kuşak işletmecisi ve fotoğraf sanatçısı Şükrü Gürel'in hazırlamış olduğu panolar ve tarihi fotoğraflar Fethiye Belediyesi 100. Yıl sokağında yerini aldı. Likya figürlü panolar ve tarihi fotoğrafların montajını yapan Şükrü Gürel açıklamasında 'Bir yılı aşkın bir süredir gündeme gelen Fethiye Belediyesi 100. Yıl sokağı Fethiye'mizin tarihi sosyal yaşamına ve kültürüne ışık tutacak. Bu gün montajını tamamladığımız 48 adet pano ve fotoğraflarda Fethiye'nin hayatta olmayan tanınmış simaları ile eski tüccarlarımızı ve esnaflarımızı yaşatmaya çalıştık. Değerli büyüklerimizi bir kez daha Rahmetle anıyorum. Tabi hayatta olanlar da var. Onlara da uzun ömürler diliyorum' dedi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

“FOTOĞRAFLARIMIZDA 300’E YAKIN BÜYÜĞÜMÜZE YER VERDİK”
Şükrü Gürel “Likya kültürünün özelliklerini taşıyan Amintas şeklindeki simgesel panoların tasarımları Foto Kandiye işletmesine ait olmaktadır. Montajını yaptığımız 48 adet panomuz var. Fethiye’nin simgesi Amintas şeklindeki panolardaki tarihi fotoğraflar; Foto Kandiye işletmesinin asırlık arşivinden alınmıştır. Bazı panolardaki fotoğraflarda; Fethiyeli ailelerin bizlere gelerek paylaştığı fotoğraflardır. Çok güzel bir çalışma oldu. Bu gün montajını tamamladık. Fotoğraflarda hayatta olan ve olmayan Fethiye’nin tanınmış simaları, eski unutulmaz esnafları, tüccarları ve ustaları vardır. Fotoğraflarımızda 300’e yakın büyüğümüze yer verdik. Böyle bir fırsatı şehrimize ve bizlere sunan Fethiye Belediye Başkanımız Alim Karaca’ya çok teşekkür ediyoruz. Fethiye Belediyesi 100. Yıl sokağındaki çalışmamızın fikir sahibi ve çalışmalarımızda bizlere destek olan Fethiyeli hemşerimiz eski milletvekillerimizden Dr. Ceyhun İrgil’e, belediye başkan yardımcımız Oğuz Bolelli’ye, belediyemizin kültür müdürü Halime Ok’a, belediyemizin destek işleri müdürü Ersan İlbeyli kardeşimize çok teşekkür ediyorum. Fotoğrafların ve panoların hazırlanmasında yaptığımız tüm çalışmalarda desteklerini esirgemeyen, emeği geçen Sedat Demir ve Mehmet Kullukçu ağabeylerime ve eşim Nilay Gürel, oğlum Taylan Gürel ve elemanımız Atahan Demir’den oluşan Foto Kandiye ekibine de çok teşekkür ediyorum” dedi. 

“FETHİYE’NİN KÜLTÜR DOLU BİR ŞEHİR OLDUĞUNU YAŞAYANLARA HİSSETTİRMEKTİR”
Foto Kandiye kuruluşunun 4. Kuşak işletmecisi ve fotoğraf sanatçısı Şükrü Gürel “Amacımız;  Fethiye’mizin geçmiş tarihine, kültürüne ve sosyal hayatına ışık tutmak. Her geçen gün hafızalardan silinen eskiden yaşanan hatıraları unutturmamak. Fethiye’nin kültür dolu bir şehir olduğunu yaşayanlara ve misafirlerimize hissettirmektir. Fotoğraflarımızda eski esnaflarımıza, tüccarlarımıza, ustalarımıza ve tanınmış ve sevilen tüm insanlarımıza yer verdik. Çerezci Lütfü ustadan, Ölü Mehmet’e, Kantarcı İhsan’dan fıstıkçı Süleyman’a, bakkal İhsan Manavgatlı, bakkal Zeki Fedai gibi ismini sayamadığım bir çok kişiyi panolardaki fotoğraflarda görebilirsiniz. Önümüzdeki süreçte, gerçekleştirmeyi planladığımız çok güzel projelerimiz var. İnşallah bunları da Belediye Başkanımız Alim Karaca’nın destekleriyle hayata geçireceğiz. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi. 


100. YIL SOKAĞI ESKİ FETHİYE'Yİ ANLATIYOR100. YIL SOKAĞI ESKİ FETHİYE'Yİ ANLATIYOR100. YIL SOKAĞI ESKİ FETHİYE'Yİ ANLATIYOR

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN