2025 Turizm Sezonu İçin Etkili Tanıtım Yapılacak

2024 turizm sezonu tüm hızıyla devam ederken, Fethiye, 2025 turizm sezonu için tanıtım hazırlıklarına başladı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın (FTSO) sekretaryasını yürüttüğü Fethiye Turizm Konseyi Ağustos ayı toplantısında, Ekim ve Kasım aylarında düzenlenecek ve 2025 yılı sezonuna yönelik tanıtımların gerçekleştirileceği, İstanbul, Antalya ve Londra fuarlarına katılım ve hazırlıklar ele alındı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

FTSO Likya Salonu’nda 14 Ağustos 2024 tarihinde Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli ve FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, FTSO Meclis Başkanı Kemal Hıra, FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramazan Dim, İMEAK DTO Fethiye Şubesi Meclis Başkanı Onur Ugan, Yönetim Kurulu Başkanı İlkay Tugay, Fethiye Belediyesi Meclis Üyesi aynı zamanda Fethiye Otelciler Birliği (FODER) Başkanı Bülent Uysal, TÜRSAB Batı Akdeniz BTK Başkanı Özgen Uysal, Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Vekili Ali Özdemir, Fethiye Turizm Danışma Bürosu Müdürü Saffet Dündar, YDA Dalaman Havalimanı Operasyonlar ve Gelirler Direktörü Orçun Songur, FTSO ve TÜRSAB Batı Akdeniz BTK Yönetim Kurulu Üyesi Emre Başaran, FTSO Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Kaya, Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Musa Ünsal, TOBB Muğla Akademik Danışmanı ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Fethiye İşletme Fakültesi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Işıl Arıkan Saltık, Fethiye Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Halime Ok, FTSO Genel Sekreteri Ezgi Tugay, FODER Sekreteri Çiğdem Aksu ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Personeli Erdi Filiz katıldı. 

Toplantıda ilk olarak, TOBB Muğla Akademik Danışmanı ve MSKÜ Fethiye İşletme Fakültesi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Işıl Arıkan Saltık, TUBİTAK 3005 Programı tarafından desteklenen, “Çevresel Bilgi ve Çevreci Lider Davranışının Çevresel Performansa Etkisinde Çevreci Davranışın Aracılık Rolü: Konaklama İşletmesi Çalışanları ve Yöneticileri Üzerine Bir Araştırma” projeleri hakkında bilgilendirme yaptı. Doç. Dr. Saltık, 29 Ağustos Perşembe günü tarihinde FTSO Likya salonunda gerçekleştirilecek çalıştayın duyurusunu yaparak, konsey üyelerine katılım çağrısında bulundu.

Fuar hazırlıkları ele alındı 
Toplantıda daha sonra 9-10 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek İstanbul Turizm Fuarı’na katılım hususu istişare edildi. Dream Project tarafından gerçekleştirilecek olan fuar için zoom bağlantısı kurularak, firma yetkilisi Volkan Ataman ‘dan bilgi alındı.
 
Konsey üyeleri daha sonra 23-25 Ekim 2024 tarihlerinde düzenlenecek Antalya Turizm Fuarı’na katılım hazırlıklarını görüştü. 

Toplantıda 5-7 Kasım 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek WTM London Turizm Fuarı’na katılım hazırlıkları da ele alındı. Konsey üyelerine bilgi veren Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Personeli Erdi Filiz, Büyükşehir Belediyesi tarafından Muğla adına 60m2 büyüklüğünde stant alındığını ve standın katılmak isteyen ilçe belediyelerine açık olduğu ifade etti.

2024 turizm sezonu da değerlendirildi

Konsey toplantısında, 2024    turizm sezonu kapsamında otellerin doluluk oranları,  Dalaman Havalimanı uçuş sayıları ve turizmden Fethiye’nin aldığı pay da değerlendirildi. 

Toplantıda son olarak YDA Dalaman Havalimanı Operasyonlar ve Gelirler Direktörü Orçun Songur, Fethiye’nin dijital mecralarda tanıtımı için yapılabilecekleri ve hangi mecraların kullanılabileceğine ilişkin bir sunum yaptı.  Konsey üyeleri, sunumun ardından dijital tanıtımla ilgili yapılabilecekleri istişare etti. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN