2025 yılı asgari ücret ne olmalı? Fethiyeli vatandaşlar değerlendirdi

2024 yılının bitmesine sayılı günler kaldı. Aralık ayında toplanacak komisyon 2025 yılındaki asgari ücreti belirleyecek. Peki Fethiyeli vatandaşlar asgari ücretin kaç lira olmasını öngörüyorlar. Detaylar haberimizde…

2025 yılı asgari ücret ne olmalı? Fethiyeli vatandaşlar değerlendirdi

Yılın bitmesine ve asgari ücret belirleme kurulunun toplanmasına sayılı günler kaldı. Türkiye'de milyonlarca asgari ücretli çalışan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) önümüzdeki hafta başlayacak bütçe görüşmelerine odaklanmış durumda. Yaklaşık iki ay sürecek bütçe görüşmeleri sırasında, "2025 yılında asgari ücret ne kadar olacak?" sorusu gündemin en önemli başlıklarından biri olacak. Asgari ücret artışı konusunda net rakamlar henüz açıklanmasa da, iktidar kulislerinde yüzde 36-37'lik bir zam oranı konuşuluyor.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR OLACAK?
İktidar kulislerinde konuşulan senaryolara göre, 2025 yılı için asgari ücret artışının yüzde 36-37 civarında olması bekleniyor. Bu artış oranı, asgari ücretin yaklaşık 6 bin lira artışla 23 bin lira seviyelerine çıkabileceği anlamına geliyor. Ancak, bu oranın beklentilerin altında kalacağı yorumları da şimdiden dillendirilmeye başlandı. Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle, birçok kişi asgari ücrette daha yüksek bir artış beklentisi içinde.

Fethiye’de ise vatandaşların beklentisi 25-30 Bin TL
“En aşağı asgari ücret 27-28 bin TL olması lazım. Artık bu fiyatlara da geçinemez ama öyle bir fiyat artışı var ki ama en azından günü kurtarırız.” şeklinde beklentileri var.
Vatandaşın beklentisi ise 25 bin üstünde seyrediyor. “ Ekonomik şartlar neyi uygun görüyorsa o olmalı. Vatandaşın alım gücüne göre değişir bu tabi ki de ama 25 bin olması lazım.” 
Hakan Dürüster, " İstanbul’da yaşadığım için İstanbul’da kira en az 15 bin TL asgari ücret 30 bin olması lazım ama alınacak karar 25 bini geçmez.”