ADD Fethiye Şubesi'nden Eğitime Büyük Destek: 'Cumhuriyetin Çocuklarına Sahip Çıkıyoruz' Kermesi Yoğun İlgi Gördü

ADD Fethiye Şubesi, düzenlediği kermesten elde edilen geliri öğrencilere burs olarak bağışladı. Başkan Filiz Topçu, 65 öğrenciye burs verdiklerini ve daha fazla öğrenciye destek olmayı hedeflediklerini açıkladı.

ADD Fethiye Şubesi'nden Eğitime Büyük Destek: 'Cumhuriyetin Çocuklarına Sahip Çıkıyoruz' Kermesi Yoğun İlgi Gördü

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Fethiye Şubesi, Cumhuriyet’in kazanımlarını genç kuşaklara aktarmak ve öğrencilere burs desteği sağlamak amacıyla düzenlediği “Cumhuriyetin Çocuklarına Sahip Çıkıyoruz” ideolojisiyle, geleneksel eğitim kermesini gerçekleştirdi. 14 Ekim’de düzenlenen bu anlamlı etkinlik, dernek üyeleri, gönüllüler ve halkın yoğun katılımıyla büyük bir ilgi gördü. Kermeste satılan ürünlerden elde edilen tüm gelir, öğrencilere burs olarak aktarılacak.

ADD Fethiye Şube Başkanı Filiz Topçu, kermesin amacını ve başarılarını anlatan etkileyici bir konuşma yaparak, etkinliğin toplum üzerindeki etkisini ve sağladığı katkıları gözler önüne serdi. Topçu, etkinlik boyunca halkın desteğinin kendilerini ne kadar mutlu ettiğini şu sözlerle dile getirdi:

“Bütün Gönüllülerimiz ve Halkımız Burada”
Kermes hakkında açıklama yapan ADD Fethiye Şube Başkanı Filiz Topçu, katılımın yoğunluğuna vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı: “Etkinliğimiz saat 10.00’da başladı ve ürünlerimiz bitene kadar da devam edecek. Katılım çok yoğun, bütün gönüllülerimiz, üyelerimiz ve halkımız burada. Dernek başkanlarımız, temsilci başkanlarımızın hepsinin katılımıyla yoğun bir gün geçiriyoruz. Sizlerin aracılığıyla herkesi buraya bekliyoruz. Ürünler bitene kadar buradayız, şu an yoğun bir şekilde satışlar devam ediyor.”

Topçu, kermeste gönüllüler tarafından bağışlanan ürünlerin satışından elde edilen gelirin öğrencilere burs olarak aktarılacağını belirtti. Geçen yıl 65 öğrenciye burs sağladıklarını ifade eden Topçu, bu yılki hedeflerinin daha fazla öğrenciye ulaşmak olduğunu söyledi.

“Hedefimiz 100 Öğrenciydi”
Kermesin ana amacının öğrencilere burs sağlamak olduğunu belirten Topçu, 2023-2024 yıllarında 65 öğrenciye burs verdiklerini hatırlatarak şunları ekledi: “Hedefimiz 100 öğrenciydi ama 65 başvuru oldu. Bu öğrencilerin 50’si Fethiye’de okuyor, 15’i ise Fethiye dışında eğitimlerine devam ediyor. Onlardan da olumlu dönüşler alıyoruz. 7 öğrencimiz mezun oldu ve onlar da başka öğrenciler faydalansın diye derneğimize bağışlarda bulundular.”

Bu sözlerle, derneğin sağladığı bursların yalnızca maddi destek sağlamanın ötesine geçtiğini ve öğrencilerin mezun olduktan sonra aynı dayanışma ruhuyla başkalarına da yardım eli uzattığını vurgulayan Topçu, bu dayanışmanın bir “denizyıldızı” etkisi yarattığını belirtti.

“Denizyıldızı Misali Bir Kardeşine El Uzatıyor”
Topçu, burs verdikleri öğrencilerin mezun olduktan sonra da derneğe katkıda bulunmaya devam ettiklerini şu sözlerle ifade etti: “Bir denizyıldızı misali başladık. O denizyıldızının geri dönüp bir kardeşinin elinden tutması bizi çok mutlu ediyor, çünkü hedefimiz de amacımız da budur.”

Bu anlamlı etkinlikle birlikte ADD Fethiye Şubesi, Cumhuriyet’in değerlerine bağlı bir nesil yetiştirme çabalarını somut bir şekilde sürdürüyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenlenen kermesin gelirleri, Fethiye ve çevresindeki öğrencilere burs olarak aktarılacak. Toplumun her kesiminden destek bulan bu etkinlik, öğrencilerin eğitim hayatlarına katkı sağlamanın yanı sıra, Cumhuriyet değerlerini ve Atatürkçü düşünceyi genç nesillere aktarma amacını da başarıyla yerine getiriyor.