BAĞIMLILIKLA MÜCADELE ÇALIŞTAYI BAŞLADI

Fethiye Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı başladı. 2 gün boyunca devam edecek olan programda tütün, alkol, uyuşturucu ve davranışsal bağımlılıklar hakkında sunumlar yapılacak.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı başladı. Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından katılımcılara bağımlılık hakkında bilgilendirme yapıldı. Sonrasında Fethiye Kaymakam Vekili Alper Balcı’nın bağımlılık hakkında yaptığı konuşması ile devam etti. Şefika Pekin Kız Meslek Lisesi’nde gerçekleşen programa Fethiye Kaymakam Vekili Alper Balcı, Ticaret Odası Başkanı Osman Çıralı, Fethiye Müftüsü Kamil Oktay ve Şefika Pekin Kız Meslek lisesi öğretmenleri katıldı. Program 2 gün boyunca devam edecek. Bu süre boyunca katılımcılara tütün, alkol, uyuşturucu ve davranışsal bağımlılıklar hakkında sunumlar yapılacak. 
Fethiye Kaymakam Vekili Alper Balcı bağımlılık hakkında yaptığı konuşmasında,’’ Konu insan olunca hepimizin katılması gerekiyor. En beğendiğim konu da “Ben Olsaydım” oldu. Ben olsaydımın, ben konusunda baba olsaydım mevzusu var beni ilgilendiren. 13 ve 7 yaşlarında iki oğlum var. Hepimizin sorunu teknoloji bağımlılığı malum. Büyük oğlum inanılmaz bir şekilde laptop, tablet kullanıyor. Bu sorunu çözmek için ne yapalım diye düşünürken aklıma bir fikir geldi. Uzun yıllardır doğuda olmanın vermiş olduğu bir rehavetle oğlumla anlaşma yaptık. Ben ona YouTube’dan Cizre Belgeseli izlemesini ve o izlediği belgeselin ardından bir şeyler yazmasını istedim. Karşılığında laptopu vereceğimi söyledim. Beni şaşırttı. İki tane A4 kâğıdını doldurdu. Cizre ile ilgili 2 sayfa yazı yazdı. Sırf o laptopun aşkına. Ama bu tabii iyi bir şeye sebep oldu. Cizre ile ilgilenmeye başladı. En son şu noktaya geldik beni daha çok şaşırttı. Oğlum bana “Baba beni Cizre’ye götürmelisin” dedi. O daha sonra zincirleme reaksiyon yaptı. Benimle beraber boksa da gitmeye başladı, kilo sorunu var benim gibi. Burada şunu anlatmaya çalışıyorum. Bağımlılıktan kurtulmak için bir sebep olmalı. O sebebi vermeliyiz. Ben Çalıştayımızın bir şeylere sebep olması gerektiğine inanıyorum. Ben Ankara’da büyüdüm. Camii hocası bana bir çikolata vermeseydi ben o Kur’an kursuna gitmezdim. O çikolatayı veren hocaya da teşekkür ediyorum. Ben başarısızım bu konuda. Küçük oğlum her işini tabletle görüyor. Çalıştayımızın ve sizin fikirlerinizi merakla bekliyorum. Beni bir ebeveyn olarak bu dertten nasıl kurtaracaksınız bunu bekliyorum. Toplumu sinsice saran bir konu bu bağımlılık. Biz bağımlığıyız bunu kabullenmemiz lazım. Benim Cizre örneğim biraz sıra dışı. Onu da Cizre’ye götüreceğim. Söz verdim. Bana hayırlı olsuna gelen ziyaretçilerimden kurtulduktan sonra ben de çalıştaya katılacağım. Hepinize teşekkür ediyorum’’ dedi.
BAĞIMLILIKLA MÜCADELE ÇALIŞTAYI BAŞLADIBAĞIMLILIKLA MÜCADELE ÇALIŞTAYI BAŞLADIBAĞIMLILIKLA MÜCADELE ÇALIŞTAYI BAŞLADIBAĞIMLILIKLA MÜCADELE ÇALIŞTAYI BAŞLADIBAĞIMLILIKLA MÜCADELE ÇALIŞTAYI BAŞLADIBAĞIMLILIKLA MÜCADELE ÇALIŞTAYI BAŞLADI

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN