BALIKÇILARIMIZIN DENİZ HASRETİ BİTTİ

En uzun kıyı şeridinde sahip Muğla'da denizlere hasret sona erdi. Muğla Tarım ve Orman Müdürlü Barış Saylak balıkçılar ile birlikte Vira Bismillah diyerek Av Sezonunu açtı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Bodrum Gündoğan Balıkçı Barınağında açılış renkli görüntülere sahne oldu. Açılışa Bodrum Kaymakam vekili Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Muğla Tarım ve Orman Müdürlü Barış Saylak, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Türkiye Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birlik Başkanı Ramazan Özkaya, Muğla Sür-Koop Birlik Başkanı Serhat Kozinoğlu, kooperatif ve birlik başkanları, siyasi parti temsilcileri, balıkçılar ve vatandaşlar katıldı.

Yoğun ilgi gören açılışta "En büyük temizlik kirletmemektir" sloganı ile Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Dalış ekibi deniz dibi temizliği yaptı. Ardından 25 bin çipura balık yavrusu denize bırakıldı. Temiz deniz sürdürülebilir deniz yaşamı amacıyla yapılan çalışmalar sonrası açılış folklor gösterisi ve protokol konuşmalarıyla devam etti. Tekne sahiplerine belge ve nazar boncuğu takdiminden sonra temsili mezat yapıldı.  Uluslararası Balıkçılık ve Su Ürünleri Yılı nedeniyle balıkçılarla kutlama pastası kesilerek bereket duası ekşiliğinde sezon açılış kurdelesi kesildi. Balık ekmek ikramının da yapıldığı etkinlik balıkçılarımızın “Vira Bismillah” diyerek denize açılması ile program sona erdi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN