Basın temsilcileri Nevşehir'de buluştu

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla Mardin Gazeteciler Derneği'nin düzenlediği Anadolu Basın Buluşmaları'nın ikincisi Nevşehir'de yapılıyor.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Güneydoğu, Doğu Anadolu, İç Anadolu, Akdeniz ve Ege Gazeteciler Federasyonu Başkan ve temsilcileri ile birlikte birçok ilin cemiyet başkanının katıldığı etkinlik Ürgüp Tulpar Otelde gerçekleşti. Etkinliğin ilk gününde Dervent Vadisi, Paşabağ, Göreme, Uçhisar kalesi, Derinkuyu Yeraltı Şehrini ve peri bacalarının yoğun olduğu gazeteciler Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul, lavanta tarlası içinde kurulan çardakta gazetecilere pide ziyafeti çekti. Eşi ile birlikte gazetecilere karşı samimi ve içten bir yaklaşımda bulunan Başkan Bul, Kapadokya’nın gözdesi Ürgüp için daha güzel şeyler yapmaya çalıştıklarına vurgu yaparak, bu uğurda çıktıkları yolda var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Gazetecilerin daha sonraki ziyareti Derinkuyu Belediye Başkanı Taner İnce ile Derinkuyu Kaymakamı Onuralp Yılmaz oldu. Buralarda yapılan görüşmelerinin ardından çeşitli yerlere yapılan turistik geziler sonrası akşam saatlerinde mesleki sorunların ele alındığı bir toplantı gerçekleştirildi.

‘BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR’
Daha çok yerel basının içinde bulunduğu sıkıntılar ile birlikte basın özgürlüğünün ele alındığı toplantıda açılış konuşmasını yapan Güneydoğu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Mardin Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Çelik, ‘Anadolu Basın Buluşmaları Projesi’ adı altında çıktıkları yolda önemli adımlar katettiklerini belirterek, “Bu uğurda verdiğimiz mücadele sonunda en azından Anadolu basınının tek vücut, tek ses olması için önemli adımlar attık. Bu birlik ve kaynaşma kaderine terk edilmiş Anadolu basını için yeni bir umut olmuştur. Artık sesimiz daha gür çıkacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

‘MESLEK YASASI ÇIKMALI’
Ege Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Kaytan, dünyanın en uzun ikinci kıyısına sahip olan Muğla’dan verdiği bilgiler ile birlikte Ege’deki gazetecilerin sorunları ve tüm Türkiye’deki basın mensuplarının yaşadığı sıkıntılara değindi. Başkan Kaytan, “ Gazeteciler için en kısa zamanda bir Meslek Yasası çıkmalı. Kimlerin gazeteci kimlerin gazeteci olmadığını bu meslek yasası ayırmalı. Her önüne gelen bu mesleği yapmamalı. “

Basın temsilcileri Nevşehir'de buluştu

“GÜÇLÜ VE ÖZGÜR BASIN’
Akdeniz Gazeteciler Federasyonu adına konuşan Başkan Vekili ve Mersin İnternet Gazetecileri Cemiyet Başkanı A. Vahap Şehitoğlu, Anadolu Basın Buluşmaları adı altında düzenlenen etkinlikte bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek yaptığı konuşmada şunları söyledi; 
Anadolu basını, ülkemizin dört bir yanına yayılmış haber ağının bel kemiğini oluşturmaktadır. Yerel gazetelerimiz ve medya kuruluşlarımız, bulundukları bölgelerde halkın sesini duyurmakta, yerel sorunları gündeme taşımakta ve toplumsal farkındalık yaratmakta önemli bir rol üstlenmektedir. Bu nedenle, Anadolu basınının güçlü ve bağımsız olması, demokrasimizin sağlıklı işleyişi için hayati önem taşımaktadır ancak günümüzde Anadolu basını çeşitli zorluklarla karşı karşıya. Ekonomik sıkıntılar, dijital dönüşümün getirdiği hızlı değişimler ve artan rekabet ortamı, yerel medya kuruluşlarımızın yaşamını tehdit etmektedir. Bu zorlukların üstesinden gelmek için hem sektör içi dayanışmanın artırılması hem de devlet ve sivil toplum kuruluşlarının desteği büyük önem taşımaktadır.
Biz gazeteciler olarak, doğru ve tarafsız haberciliği sürdürmek, halkın haber alma hakkını savunmak ve mesleki etik değerlerimize bağlı kalmak zorundayız. 
Anadolu basınının gücünü koruması ve geliştirmesi için hep birlikte çalışmalı, birbirimize destek olmalıyız.”

Basın temsilcileri Nevşehir'de buluştu
“Sorunların çözümü için BIK her zaman yanınızda…”
Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu üyesi ve Şanlıurfa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tahir Gülebak, görev sürem boyunca her zaman yerel basının yanında oldum. Tabi tek başıma yerel basının sorunlarını çözemem, bana destek veren BIK Genel Müdürü Cavit Erkılıç’a, Genel Müdür Yardımcısı Mesut Onat’a ve yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum. İçinizden biri olarak verdiğim mücadele ortada. Aynı şevk ve azimle sorunlarınızın ve sıkıntılarınızın çözümü aşamasında sizin de desteğini arkamda hissederek mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğime kuşkunuz olmasın” dedi.
Kimler katıldı?
Organizasyona Batman’dan Ercan Atay ve Hatice Türkan, Nevşehir’den Hülya Bilen, Siirt’ten Atilla Durak, Diyarbakır’dan Mesut Fidançiçek ve İhsan Özdemir, Gaziantep’den Murat Atay, Kilis’den Abdullah Alpdağ, Kayseri’den Üstün Tuncer, Mersin’den Uğur Özgür, Fethiye’den Seda Köktener, Nazilli’den Ümit Özmen katıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN