Bodrum Deniz Müzesinden öğrencilere dopdolu program

Bodrum Deniz Müzesi 2021- 2022 Eğitim Öğretim Yılı Öğrenci Programlarını açıkladı. Bu sene gerçekleştirilmesi planlanan etkinliklerde müze gezilerinden Müze Hafta Sonu Atölyelerine, resim ve öykü yarışmalarından Halikarnas Balıkçısı Okuma Günlerine kadar birçok farklı etkinlik yer almakta.

Bodrum Deniz Müzesinden öğrencilere dopdolu program

Bodrum Deniz Müzesi’nin hedeflemiş olduğu “Müzede Öğrenme” etkinlikleri kapsamında bu sene gerçekleştirilmesi planlanan proje ve etkinlikler müze gezileri, Halikarnas Balıkçısı Okuma Günleri / 8 Ay, 8 Okul, 8 Kitap Projesi; öykü yarışması, hafta sonu atölyeleri ve resim yarışması olarak açıklandı. 
Bodrum Denizcilik tarihine ışık tutan 3 ana koleksiyonun olduğu Bodrum Deniz Müzesi önceki senelerde olduğu gibi bu sene de öğretmen ve öğrencileri ile buluşmayı planlıyor. Grup ziyaretlerine ve farklı projelerle işbirliğine açık olduğunu belirten müze yönetimi grup ziyaretlerinden önce müzeden randevu alınmasını rica ediyor. 
Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bodrum Belediyesi işbirliği protokolü ile imzalanan  “Halikarnas Balıkçısı Okuma Günleri / 8 Ay, 8 Okul, 8 Kitap” Projesine 2021- 2022 Eğitim Öğretim Yılında da devam edilecek. Emekli Türkçe öğretmeni ve Halikarnas Balıkçısı Forumu Temsilcisi ve Müze Eğitim Birimi koordinasyonunda proje ilerlemekte. Müze, 8 ay boyunca bir okul ile buluşacak.  Öğretmenler/ araştırmacılar/ yazarlar/ sanatçılardan oluşan konuşmacıların katılımı ile gerçekleştirilecek olan ve konuk konuşmacılar da yer alacağı programa Bodrum Yarımadası’ndaki okulların katılımı beklenmekte. Ekim ayında başlayacak olan proje Mayıs ayında son okulun katılımı ile tamamlanacak. Proje ile müze, her ay farklı bir okulla farklı bir Halikarnas Balıkçısı kitabını işleyecek. Bodrum Deniz Müzesi proje amaçlarını Halikarnas Balıkçısı’nı ve çok yönlü kişiliğini tanıtıp hatırlatma,  çocuklar ve müzeler arasındaki bağı güçlendirme, müze ve müze koleksiyonlarının bilinirliğini arttırma, çocukların kitaplarla ve okumayla olan bağlarını güçlendirme, yazma becerilerini geliştirme, çocuklara çevre ve sanat bilinci verme olduğunu belirti. 9. 10. 11. ve 12. sınıf öğrencileri hedef kitle olarak seçildi. “Müzede Etkin Öğrenme”  başlığı ile çocukların müze etkin öğrenme süreçlerini desteklemelerini teşvik eden programa Bodrum Yarımadası’ndaki okulların katılımları bekleniyor. 
Öğrencilerin duygu ve hayallerini hem resim hem de edebiyat ile yansıtmalarını destekleyen Bodrum Deniz Müzesi bu sene düzenleyecek olduğu öykü ve resim yarışmalarının ana konusunu Bodrum ile bütünleşmiş olan süngerciliğe ayırdığını belirtti. Süngerciliğin geçmişi, sünger avcılığı, süngerciliğin önemi ve gelişim aşamaları, önemli sünger avcılarımız ile ilgili genel konusu süngercilik olan öykü yarışması sonunda seçici kurulun uygun görmesi durumunda seçilen öykü çizgi roman haline getirilecek. Bodrum Yarımada’sındaki tüm 10. 11. Ve 12. sınıf öğrencilerinin katılımlarını müze yönetimi bekliyor. 
Bodrum Deniz Müzesi Çocuk Resim Yarışması “3000 YILLIK MESLEK: SÜNGERCİLİK” başlığı ile Bodrum’un mavi sularının derinliklerini öğrencilerin keşfetmesini bekliyor. Bodrum Yarımadası’nda yaşayan her bir öğrencinin süngercilik konusunda bilgi sahibi olup duygu ve düşüncelerini fırçalar, boyalar ile yansıttığı eserleri müze heyecanla görmeyi bekliyor. Yarışma detayları ve şartnamesi için müze web sitesi ve sosyal medya hesaplarından yapılacak duyurular takip edilebilir.
2021- 2022 Eğitim Öğretim Programları çerçevesinde Bodrum Deniz Müzesi ‘Müzede Hafta Sonu Atölyeleri’ etkinlikleri başlatıyor. Çocukların etkin öğrenmelerini, yaparak yaşayarak hissederek öğrenmelerini ve sanatsal faaliyetlerine destek olmayı planlayan müze Aralık – Nisan ayları içerisinde her hafta sonu bir atölyeyle çocuklarla buluşacak. Süreç boyunca ayda dört defa gerçekleşecek olan atölyeler Cumartesi günleri yapılacak. 6 – 14 yaş aralığına hitap edecek olan atölyelerin ücretli olacağını belirten Bodrum Deniz Müzesi etkinliklere katılım için önceden kayıt yaptırılması gerektiğini belirtti.