CHP'li Belediye Başkan Adayları Basın Mensuplarıyla Kahvaltıda Buluştu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras'ın ev sahipliğinde ilçe belediye başkan adaylarının da katılımıyla Menteşe'de basın mensuplarıyla kahvaltı programı düzenlendi.
Menteşe'de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras'ın ev sahipliğinde ilçe belediye başkan adaylarının da katılımıyla basın mensuplarıyla kahvaltı programı düzenlendi. Gene Merkez tarafından tekrardan Fethiye Belediyesi başkanlık görevine aday gösterilen Alim Karaca’nın da bulunduğu programda açıklamada bulunan Aras, aday belirleme süreci ve çeşitli konularda açıklamada bulundu.
“Tüm doğumlar sancılıdır. Sancısız doğum olmaz”
Ahmet Aras, aday belirlenme süreci hakkında yaptığı açıklamada, “Tüm doğumlar sancılıdır. Sancısız doğum olmaz. Sonuçta aday belirlenme süreci tamamlandı. MYK’nın teklifi ile PM karar alıyor biliyorsunuz. Genel başkanımızın takdiri ile adaylar belirleniyor. Bazı ilçelerimizin ön seçim ve temayül yoklaması ile belirlendiğini biliyorsunuz. Kamuoyu ve anketler ile de aday belirleme süreci de var. Bütün veriler aday belirleme komisyonuna gidiyor, orada da en uygun aday tespit edilip ondan sonra genel başkanımızın vasıtası ile merkez yürütme kuruluna geliyor. Orada tekrar tartışılıyor ve kararlaştırılan aday isimleri parti meclisine sunuluyor. En son karar merceği parti meclisimiz ve meclisten aday çıkıyor. Bunun dışındaki tüm dedikodular gerçeği yansıtmıyor. O yüzden bu konuyla ilgili tartışmaya gerek yok. Her aday belirleme sürecinde tartışmalar olur. Ama sonuçta bu bir hizmet yarışıdır. Ne oldum değil ne yapacağımı sizlerle paylaşmam daha iyi olacaktır. Bu süreçler sancılı geçiyor. Hiçbir şekilde CHP’nin gayrimeşru ilişkilerle anılması doğru değildir. Eğer ben aday olmasaydım aday olacak arkadaşımın da arkasında aslan gibi çalışırdım. Bizim partimizin kültüründe bu vardır”
“Eğitime çok büyük önem vereceğiz”
Açıklamasına devam eden Aras, “Muğla aslında bakarsanız coğrafi büyüklük olarak dağınık yapısı dolayısıyla büyükşehir konseptine çok uyan bir il değil. Büyükşehir belediyeleri genelde metropollerde ortak belediyeleri yönetmek amacıyla kurulmuş bir üst kimlik aslında. Malum iktidarın 2013’te aldığı bir kararla birçok ilde büyükşehir belediyesi ilan ettiler. Metropol belediyeciliğine uygun olmayan illerimiz de var. 2014’te Muğla da büyükşehir oldu. O gün bu gündür teşkilatlanma, istihdamı, projelerin hazırlanması ve yatırıma dönüştürülmesi belli bir süre alıyor. Bu sebeple büyükşehirin ilçelerde çok hissettirilmediğini düşünüyorsunuz. Rakamlara baktığımızda büyükşehirin yatırımları ile merkezi hükümetin yatırımları arasında dağlar kadar fark var. Bizim iddiamız, bütün ilçeleri büyükşehire entegre edeceğiz. Artık Muğla, ilçeleri ile beraber bir kent kimliğine bürünecek. Eğitime çok büyük önem vereceğiz. Dar gelirli bir ailenin eğitime ayırdığı kişi başı bütçe kırk kuruşa kadar düşmüş. Bu üst gelir grubunda 72 lira. Bu bir adaletsizliktir. Kreşler, etüt merkezleri, dershaneler yapacağız. Bizim Bodrum’da yaptığımız kreşler ile aile bütçesine 5 bin lira fayda sağlıyoruz. Çünkü özel bir kreş 10 bin lira, belediyenin kreşi 4500 lira. 5500 lirayı ailenin bütçesinde bırakıyoruz. Bunun gibi emeklilerimize de yardımlarımız olacak. Onlara yerel yönetim olarak sahip çıkacağız. Tarımla ilgili zamanında büyükşehir belediyemiz çalışmalar yaptı. Turizm, Muğla’nın olmazsa olmazıdır. Muğla’nın turizm gelirleri kıyılarda toplanmış durumda biz o gelirlerden elde edilen gelirin iç kesimlere de gelmesini sağlayacağız. Muğla’da ev daha fazla para edecek bunu söyleyebilirim. Muğla’ya değer katacağız”