CHP'Lİ OSMAN GÜRÜN'DEN SAHTE DEMOKRASİ ANLAYIŞI

CHP'li Osman Gürün birlik beraberlik, hoşgörü, farklı fikirlere saygı derken, Yörük Türkmen Şenliğindeki protokol konuşmalarına müdahale etti.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

13.sü yapılan Uluslararası Muğla Yörük Türkmen Şenliğine davetli olarak katılan Muğla AK Parti Milletvekili Yelda Erol Gökcan ve Muğla AK Parti İl Başkanı Kadem Mete’ye Muğla Büyük Şehir Belediye Başkanı Sayın Osman Gürün’den gelen davranışlara Muğla AK Parti Milletvekili Yelda Erol Gökcan ve Muğla AK Parti İl Başkanı Kadem Mete ortak açıklama yaptılar.

Davet üzerine şölene katıldıklarını belirten Muğla AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, “Muğla Yörük Obaları Şenliği Anadolu’nun ve Dünyanın birçok bölgesinden gelen Türkmenlerin şenliğidir. Şenlik için, Muğla Valiliğimizin festivale destekleri var. Buraya bir siyasi partinin propagandası veya toplantısı için değil, Yörük obalarının Türkiye’yi kucaklayan kültürlerini yansıtan bir etkinlik olduğu düşüncesi ile katıldık. Ama maalesef, CHP’nin bir kongresine dönüştü. Menteşe ve CHP’li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanları yaptıkları konuşmalarda, kendi siyasi düşüncelerini aktardılar.  Muğla’nın 7 milletvekili var. Törene katılan tek milletvekili olan ve üstelik bir Yörük kızı olan Milletvekilimiz Yelda Hanıma söz dahi verilmeyerek, protokol konuşmalarında çok büyük bir terbiyesizlik yaptılar. Biz de alanı terk ederek,  gerekli cevabı veriyor ve ayrılıyoruz. Gönül isterdi ki birlik beraberlik mesajı, sadece konuşmalarda kalmasın. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı birlik beraberlikten, hoşgörüden bahsetti. Ancak hep söylemde olduğuna bir kez daha şahit olduk. Eylemde gerçekleşen bir şey yok. Protokolde bir milletvekili var, Bir selamlama, hayırlı olsun konuşması yapsın denilmesine rağmen, Sayın Osman Gürün, her gün bize sosyal medyada çakan bir kişiye buradan konuşma hakkı mı vereceğim deme gafletinde bulundu. Burası CHP Büyükşehir Belediyesi’nin tören alanı değil, burası bir Yörük alanı. Yörük obaları şenliği diye geldik. Ama gördük ki, Büyük Şehir Belediyesi’nin kendi siyasi şovlarını yaptığı bir alana dönüştü. Bu şov alanını kendilerine bırakıyoruz. Kendi kendilerine çalsınlar söylesinler. Zaten, dün meydana gelen trafik kazalarında, çok sayıda can kaybımız oldu.  Biz, davete icabet için geldik. Çok fazla eğlencenin yapılmasını da doğru bulmuyoruz” şeklinde konuştu.

Muğla AK Parti Milletvekili Yelda Erol Gökcan da yaptığı açıklamada, “Gerçekten çok üzgünüz. Bir Yörük kızı olarak davete icabet ettim, ama büyük bir saygısızlıkla karşılaştım. Çok kıymetli AK Parti İl Başkanımız Kadem Mete, Menteşe İlçe Başkanımız Eray Çiçek ve teşkilatlarımızla, Yörük Türkmen şenliğine geldiğimizi zannettik. Ama burasının, CHP’nin şovu ve CHP’nin şovunun yapıldığı bir merkez olduğunu gördük. Muğla Yörük Obaları adeta CHP’nin arka bahçesi haline gelmiş. Yörük kültüründe, Yörüklüğün hamurunda davete icabet eden misafire hoşgörü ve misafirperverlik var. Bugün yaşananlar Yörük kültürüne de saygısızlık. Kırgın ve üzgünüm. Buradan Yörük Obaları başkanını da esefle kınıyorum. Her şeyden önce siyasi Partiler üstünde bir hal ve hareket içinde olunması gerekiyordu. CHP’li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Osman Gürün her gün bana sosyal medyada,  haberlerde çakan bir milletvekilini burada konuşturmayacağım diyerek büyük bir saygısızlık yapmıştır. Bu saygısızlığı, Muğlalı hemşerilerimizin takdirine bırakıyorum. Ben Muğla’nın ilk seçilmiş kadın Milletvekiliyim ve Muğlalı Yörük kızıyım. O yüzden bana yapılan bu saygısızlığı da Yörük Türkmenlerin takdirine bırakıyorum. Bu Yörük Türkmen Şenliği sadece Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin değil, Muğla Valiliği’nin katkıları ile yapılmıştır. Bu yüzden, katılan tek milletvekili olarak bana söz verilmemesini esefle kınıyorum ve alanı terk ediyoruz” şeklinde konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN