Çıraklara devletten 2 bin 126 TL

Muğla'da mevcut 6 Mesleki Eğitim Merkezi'ne ek olarak 28 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile 9 Çok Programlı Anadolu Lisesi olmak üzere toplam 37 okul bünyesinde mesleki eğitim merkezi programı açılarak, toplamda 43 kurumda mesleki eğitim merkezi programı uygulanmaya başlandı. 

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Mesleki Eğitim Merkezileri ile Mesleki Eğitim Merkezi Programı (MEMP) uygulayan Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri’ne kayıtları için düğmeye basılan programa ilişkin Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi: 
"33 alan ve 181 dalda mesleki eğitim verilecek olup bu programlara kayıtlı olan 9-10-11. sınıf öğrencilerine asgari ücretin net tutarının yüzde 30'undan ( bu yıl için 1276 TL) 12. sınıf öğrencilerine asgari ücretin net tutarının yüzde 50'sinden ( bu yıl için 2126 TL) az olmayacak şekilde ücret ödenecektir. Mesleki Eğitim Merkezlerinde ve MEMP' ındaki öğrencilere ödenecek olan bu tutarların tamamı işletmelere devlet desteği olarak ödenecektir. 
Meslek Eğitim Merkezlerine ve MEMP devam eden öğrencilerin haftanın 1veya 2 günü okulda teorik eğitim, 4 veya 5 gün ise işletmelerde pratik eğitim alacağı kaydedildi. 
YAŞ SINIR! YOK 
Kayıtların 4 Şubat 2022 tarihine kadar devam ettiğini belirten Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce. "Kayıt olmak için en az ortaokul/imam hatip ortaokulu mezunu olmak, bünyesinde ustalık ve usta öğreticilik belgeleri bulunduran bir işletme ile sözleşme imzalamak şartı bulunmakla birlikte yaş sınırı bulunmamaktadır. Konu hakkında detaylı bilgi almak isteyenler en yakın Mesleki Eğitim Merkezleri veya MEMP uygulayan Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinden bilgi alabilirler" denildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN