Çocukları teknolojiden kurtarmak gerekiyor..

Muğla'nın Fethiye ilçesinde antrenör Şenol Orat, yeni neslin teknoloji bağımlısı olduğunu üzülerek belirtti. Çocukların spora yönlendirilmesi adına çeşitli açıklamalarda bulundu.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye’de antrenör Şenol Orat, FRT TV mikrofonlarına yaptığı açıklamada yeni neslin teknoloji bağımlısı olduğunu üzülerek belirtti. Yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Yeni nesil teknoloji bağımlısı oldu maalesef. Bu da biraz ailelerin kolaya kaçması olarak görüyorum. Kitap okuma, spor yapma gibi etkinliklerden uzak teknoloji zehirlenmesi yaşıyorlar.

Beyin fonksiyonları yavaşladı çocuklarda. 5 kere 5 diye sorsanız düşünüyorlar artık. Ama telefonların fonksiyonlarını ezbere biliyorlar. Tamamen aileler ile çözülebilecek bir sorun. Evet, spor salonları fiyatları pahalı geliyor. Spor salonu aidatları Fethiye’ de 1.500 ile 1.600 TL arasında. Hayat şartlarında dolayı zorlanıyorlar doğru ama 30.000-40.000 TL’lik telefonların verdiği zarar çok daha büyük oluyor.

Bizler çok üzülüyoruz. Bizim spor salonumuza gelen çocuklara “dersleriniz de iyi, başarılı olmadıkça burada olamazsınız” diyoruz. Çünkü teşvik etmek zorundayız. Tüm sporların en temelinde jimnastik vardır. Ailelerin 4-5 yaşlarından itibaren çocuklarını jimnastiğe göndermeleri gerekir. Vücut esnekliği kazansın ki diğer sporlara temel olsun. Sonra istedikleri spor dalına gönderebilirler.

Ama lütfen çocukları teknolojiden uzak tutsunlar. Teknolojinin 7-8 yaşlarında verdiği zararı 12-14 yaşlarında göreceksiniz. Şuan uzun süreliğine elektrik gitse çocuklar zombiye dönüyor. Anne ve babaların spora teşviki ile bu illetten kurtulacağına inanıyorum. İnşallah düzelir” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN