Dünya diyabet gününde ücretsiz şeker testi

Fethiye Devlet Hastanesi ve Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi '14 Kasım Dünya Diyabet Günü' nedeniyle Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi önünde şeker ölçümü yapıyor. Yapılan ölçümlerle vatandaşlar arasında diyabet hastalığı ile ilgili farkındalık yaratılması amaçlanıyor.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye’de sağlık birimleri diyabet hastalığına dikkat çekmek için çalışmalarına devam ediyor. “14 Kasım Dünya Diyabet Günü” nedeniyle Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi önünde ücretsiz şeker ölçümü yapan ekipleri ziyaret eden Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, şeker ölçümü yaptırarak diyabet hakkında bilgiler aldı. Ekipler ölçümlerde değerleri normalin dışında olan vatandaşları sağlık birimlerine yönlendirirken, ölçümlerin gün boyu süreceği kaydedildi. 
“HERKESE ÜCRETSİZ ŞEKER TESTİ YAPACAĞIZ”
Çalışmalar hakkında bilgiler aktaran Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Doktor Fatmagül Yur,  “14 Kasım Dünya Diyabet Günü” etkinliğimizi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi ve devlet hastanesi ile sürdürüyoruz. Ekiplerimiz ile gün boyunca standımıza başvuran herkese ücretsiz şeker testi yapacağız. Testi aç veya tok fark etmeksizin yapabiliyoruz. Diyabet önemli bir hastalık dünyada da artıyor. Türkiye’de özellikle obezite arttığı için diyabette artıyor. Diyabet için özellikle 40 yaşın üstü kişilerin kontrol yaptırmaları gerekiyor.  Ağız kuruluğu, sık idrara çıkma, terleme gibi durumlar var ise zaten doktorlara başvurmaları gerekir” dedi. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN