Emeklilere şehirlerarası otobüste yüzde 20 indirim! Fethiye'de Aslı Olgun açıklamalarda bulundu

Resmi Gazete'de yayımlanan bugünkü karara göre şehirlerarası otobüs taşımacılığı yapan gerçek ve tüzel kişilerce emekli olduğunu belgeleyenlere tarife üzerinden yüzde 20 indirim uygulanacak.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hazırlanan "Karayolu Taşıma Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bakanlıktan edinilen bilgilere göre, yönetmelikte, uygulanabilirliğin artırılması, caydırıcılığın sağlanması, taşımacıların mevzuattaki boşluklardan yararlanmaması, mevzuatın adil ve sürdürülebilir şekilde uygulanması amacıyla değişiklik yapıldı. Düzenlemeyle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2024'ün "Emekliler Yılı" ilan edilmesi dolayısıyla, otobüslerle şehirler arası seyahat edecek emeklilere yüzde 20 indirimli bilet alma imkânı sağlandı.

“EMEKLİLERİMİZ YÜZDE 20 İNDİRİMLİ BİLET ALABİLECEKTİR”
Fethiye’de Metro Turizm Yazıhanesinde çalışan Aslı Olgun konuyla ilgili, “Yeni çıkan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile bütün şehirlerarası otobüs firmalarında emeklilerimize yüzde 20 indirim uygulanacaktır. Bu karar bütün seyahat acenteleri için geçerlidir. Sistem fiyatı ne ise emeklilerimiz yüzde 20 indirimden faydalanacaktır. Normal şartlarda biz yolcularımıza öğrenci, engelli gibi indirimler sağlıyorduk, şimdi de emeklilerimize indirim sağlamaya devam edeceğiz. Kurban Bayramı dolayısıyla da biletlerimize rağbet var. Bayram dönemindeki araçlarımızda doluluk var. İlave seferlerimiz ise önümüzdeki haftalarda açılacaktır” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN