Fethiye Babadağ' da Dünyanın En İyi Akrobasi Pilotları Yarışacak

Fethiye'nin gözde turistik merkezlerinden Babadağ, bu yıl dünya akrobasi sporunun en prestijli organizasyonlarından biri olan World Acro Cup'a ev sahipliği yapıyor. Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yaptığı bu önemli organizasyon, akrobasi tutkunlarını ve sporcuları bir araya getiriyor.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Türk Hava Kurumu Yamaç Paraşütü Öğretmeni Serkan Sarıkaya, Babadağ'ın 700 metrelik pistinde gerçekleştirilen şampiyona hakkında bilgi verdi. 

Sarıkaya, "Dünyanın en güzel uçuş bölgelerinden birinde, en iyi akrobasi pilotlarının yarıştığı Babadağ'dayız. World Acro Cup, dört yılda bir düzenlenen ve dünya şampiyonu pilotlarının belirleneceği bir yarışma. Bu yılki yarışmaya 9 farklı ülkeden 24 sporcu katılıyor, bunlardan 6'sı Türk sporcularımız," şeklinde konuştu.

15 Eylül'de yapılacak olan final yarışmasının başarılı bir şekilde gerçekleşmesi bekleniyor. Sarıkaya, "Şu anda olumsuz bir hava durumu öngörmüyoruz ve herhangi bir problem yaşanmazsa, finali 15 Eylül'de gerçekleştirmeyi planlıyoruz," dedi.

Şampiyonaya katılan isimlerden Aslı Hertopçu, “Yarışmacı olarak çok keyifli geçiyor. Bugün şampiyonanın ikinci günü. Bu yarışmada iddialı değilim, bu sene başladım, seneye bir şeyler yapabileceğimi düşünüyorum. Daha önce ligler arası yarışmada yarıştım, bu benim ikinci yarışmam.” İfadelerini kullandı. 

Şampiyona hakkında görüşlerini aktaran usta pilot Max Marien, “Dünyanın birçok yerinden gelen birçok pilot var. Bu bölge, deneyim açısından inanılmaz güzel. Çok iyi bir deneyim ve çok güzel bir yarışma olacak.” diye konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN