Fethiye Belediyesi CHP'ninTarım Zirvesine katıldı
Fethiye Belediyesi ve beraberinde Fethiye Likya Kadın Kooperatifi ile Fethiye Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, İstanbul'da düzenlenen 'CHP'li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi'ne katılım sağladı.
30 Eylül-2 Ekim tarihlerinde Avrasya Gösteri Merkezi'nde devam edecek olan " CHP'li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi" Fethiye’de tarımı geliştirecek birçok projeye daha imza atan, ata tohum ile ilgili başta olmak üzere Fethiye’nin birçok değerini ortaya çıkartılmasında çaba sarf eden Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca da, CHP’li belediyeler zirvesine katılım sağladı.
160 belediye katıldı
Zirvenin sloganı "Tarımsal Kalkınmada Yeni Politikalar, Üretici Odaklı Çözümler" olarak zirvede; belirlenirken Belediyelerin tarımsal üretime verdiği katkıların ele alınacak. Zirveye CHP'li 160 belediyenin yanı sıra, 300'ün üzerinde tarım kooperatifi katılıyor. Ayrıca belediyeler ve kooperatiflerin tarımsal ürünleri fuar alanında sergilenecek.
Fethiye standı açıldı
Zirvede Türkiye’nin en önemli konularından bir tanesi Belediyelerin tarımsal üretime verdiği katkılar ele alınacak. Fethiye Belediyesi, Fethiye Likya Kadın Kooperatifi ve Fethiye Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi işbirliğinde zirvede standını açtı. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Muğla’dan katılım sağlayan tüm belediyelerin stantlarını tek tek ziyaret etti. Fethiye Likya Kadın Kooperatifi Başkanı Çiğdem Karaca ve Fethiye Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hüseyin Fikret Ünal stantta yerini aldı.
“Üretime destek vermeyi sürdüreceğiz”
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler olarak İstanbul’daki fuarda vatandaşlarımızla buluşuyoruz. Belediyelerimizin destek olduğu kooperatiflerin ürünleri fuarda sergileniyor. Biz de Fethiye Belediyesi olarak, Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Likya Kadın Kooperatifi ile birlikte fuardaki yerimizi aldık. Onlara vermiş olduğumuz destekler neticesinde o bölgede üretmiş oldukları doğal ürünleri burada sergiliyoruz. Sadece kooperatiflere değil, üreticilere de destek olmak, ürettiklerine Pazar oluşturmak için de çaba harcıyoruz. Fethiye’de birçok ürünün coğrafi işaretini aldık. Seydiler Kilimi, Kaya Halısı, Üzümlü Dastarı ve aynı zamanda Kaya İncir’ine coğrafi işaret almıştık. İlerleyen günlerde yapılacak bir çok fuarda yine yerimizi alacağız. ” dedi.
Fethiye Likya Kadın Kooperatifi Başkanı Çiğdem Karaca ise, “Bugün burada olduğumuz için çok mutluyuz. Biz daha çok kadın emeğini değerlendirmek için yola çıktık. Kaya halısına coğrafi işaret aldık ve yeniden dokumaya başladık. Fethiye’deki mağazalarımızda satışını yapıyoruz. Üzümlü Dastar dokuması ile de uluslararası çalışan tasarımcılarla anlaştık. Birlikte bir defile düzenleyeceğiz. Üzümlü dastarını da hak ettiği değere ulaştırıyoruz. Fuara kendi ürettiğimiz sabunlarımız, aromatik yağlarımız ve aromatik bitkilerle katıldık. Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ise tüm gıda alanlarında yine coğrafi işarete sahip olan kaya inciri ve tahin başta olmak üzere atalık tohumlardan üretmiş oldukları ürünlerle katıldılar. Diğer kooperatiflerle etkileşim halindeyiz. Fuara katılımımıza katkı sağlayan Fethiye Belediyesi’ne teşekkür ederiz” dedi.
Fethiye Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hüseyin Fikret Ünal, “Fethiye’de atalık tohumlardan ürettiğimiz ürünleri Fethiye halkıyla buluşturmak üzere kurulmui bir kooperatifiz. Ürünlerimizin tezgahtan rafa çıkmış olduğunu bir kez daha görmek bizi mutlu etti. Fethiye’nin yok olmaya yüz tutmuş ürünlerini gıda pazarında yer almasını sağlıyoruz. Bunun için desteklerinden dolayı Fethiye Belediyesi’ne teşekkür ederiz” dedi.