Fethiye Belediyesi'nden iki büyük yenilik: Gasil hane ve Psikolojik Danışma Merkezi Açıldı

Fethiye Belediyesi Başkanı Alim Karaca, Fethiye Belediye'sine ait Gasil hane ve Psikolojik Danışma Merkezinin açılış törenini gerçekleştirdi. Konuşmasında Fethiye için daha çok projemiz var, otogar sorununu da çözeceğiz dedi.

Fethiye Belediyesi'nden iki büyük yenilik: Gasil hane ve Psikolojik Danışma Merkezi Açıldı

Açılış konuşmasını yapan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca “Bugün ki açılışı çok sınırlı tutuyoruz kendi aramızda yapalım dedik. Şimdi bugün psikolojik danışma merkezinin ve gasil hanenin açılışını sizlerle birlikte yapacağız” dedi.

“Pazar günü iki açılışımız daha olacak” 
“ Pazar günü Kültür evimiz var, Yunus Nadi anıtının açılışı var ve parkın açılışı var. Orada bütün Fethiye’yi bekliyoruz. Kendi aramızda değil de bütün Fethiye’de ki dostlarımızla birlikte açılışları yapacağız.”

Açılış Konuşmasında devam eden Fethiye Belediyesi Sağlık İşleri müdürü Ahmet Demir  “bugün psikolojik danışmanlık merkezimiz ve yenilediğimiz gasil hanemizi sizlere açılışını yapmak için burada toplanmış bulunmaktayız. Gasil hanimizi, sevdiklerimizi son yolcuklarına uğurladığımız bu görevimizi yaparken daha uygun ortamlar sağlamak amacıyla, yenilenmiş morglar, kadın ve erkeklere ayrılmış olan ayrı gasil hane, mescit, tuvalet ve bekleme alanı olan güzel bir alan oluşturduk. Bunun yanında psikolojik danışmanlık merkezimizde değerli çalışma arkadaşlarımıza uygun bir çalışma ortamı sağlamak, psikolojik destek sağlamak amaçlı onları ruhsal olarak daha güvenli çalışma ortamı sağlamak amacıyla bir ortam oluşturduk. Bugün bunların açılışını yapıyoruz. Hepinize çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Fethiye’de ayrıştıran olmadan ve birleştiren bir anlayışla hizmet veriyoruz”
Konuşmalarına devam eden Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca “Üzerimize büyük bir sorumluluk yükledikleri bilinci altında Fethiye’mizde neler yapmamız gerektiğini bilen bir yönetimle birlikte 5 yıl boyunca çalışma arkadaşlarımızla birlikte Fethiye’mize hizmet etmek için gecemizi gündüzümüze kattık. İnanıyorum ki bu 5 yıl içerisinde güzel hizmetler yapmışız ki sandıkta burada ki seçmenlerimiz bizim karnemizi olumlu not olarak bizlere verdiler. Büyük bir güzle bizleri tekrar 2024 yılında belediye başkanı olarak layık gördüler. Bizler de Fethiye’de ayrıştıran olmadan ve birleştiren bir anlayışla Fethiye’miz de hizmet etmeye devam ediyoruz. İhtiyaçlar doğrultusunda Fethiye’de hizmet etmeye özen gösteren bir belediye başkanı olarak, bazen farklı görüşler olabilir ama bizler sadece görevimize odaklanmış Fethiye’de ne yapması gerektiğini bilen arkadaşlarımızla birlikte yol yürümeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Fethiye için projelerimiz çok “
“İşte seçimlerden önce İncirköy de hep beraber gördünüz, hayırseverlerimizle birlikte ve değerli büyüklerimizin de desteği ile sizlerle birlikte bir camimizin açılışını yapmıştık. Öncesi yöneticilik dönemlerimde de Kumluova’da belediye başkanlığı yaparken oradaki birçok din görevlisi arkadaşlarımızla birlikte nasıl çalıştığımızı ben ve o arkadaşlarımız çok iyi biliyorlar. Kumluova bölgesinde belediye başkanlığı yaparken, okullarda yaptık, camilerde yaptık, lojmanlarda yaptık. İşte bugün buradayız.”

Fethiye Belediyesi'nden iki büyük yenilik: Gasil hane ve Psikolojik Danışma Merkezi Açıldı

“Belediyemizde cenaze ücreti yok”
 “İnsanların en acılı, üzüntülü günlerinde onların yanlarında olabilmek için, bakın 2019 yılında ilk geldiğimde ilk aldığım karar, cenaze hizmetlerinin ücretsiz olmasıydı. Daha önceki bütün cenaze hizmetlileri ücretliydi. Biz vatandaşımızın en yakınını kaybettiği anda onlardan ücret alamayız. İşte yine en acılı günlerinde onlara iyi hissettirebilmek adına, onların yanında olabilmek adına bugün bu tesisi, yine bizimle birlikte çalışan 1300 arkadaşımızın zorlu ekonomik şartlara rağmen, sizlerin de bizlerinde birçok sıkıntımız var.”

“Fethiye Belediyesi olarak ücretsiz psikolojik destek vereceğiz”
“ Bazen olabiliyor psikolojik sıkıntıları var. Onlara destek olabilmek için psikolojik danışma merkezini kuruyoruz. Sadece personelimiz değil onun değerli aileleri ve yaşayan bütün yurttaşlarımıza imkânı sunmak için burada psikolojik destek vereceğiz.”

Fethiye Belediyesi'nden iki büyük yenilik: Gasil hane ve Psikolojik Danışma Merkezi Açıldı

“Otogar sorununu çözüyoruz”
“Her alanda Fethiye Belediyesi hizmet vermeye devam edecek. Fethiye Belediyesi olarak ekonomik krize karşı dimdik ayaktayız. Önümüzdeki günlerde de sadece psikolojik danışma merkezi ve gasil hane değil Fethiye Kültür evinin sanat evinin önümüzdeki günlerde otizm merkezinin ve birçok sosyal tesisin açılışını sizlerle birlikte yapacağız. İnşallah temel sorunumuz olan otogarında açılışını da birlikte yapacağız. Alt yapısı için uğraştığımız Ovacık, Hisarönü, Ölüdeniz, Kayaköy de de ilk kazmayı bu Cuma vuruyoruz. 400 milyarlık büyük yatırımı Muğla Büyükşehir Belediyemizle birlikte yapacağız” şeklinde konuştu.