Fethiye Belediyesinin Okçuluk Kursları Sona Erdi

Fethiye Belediyesi tarafından gençler için düzenlenen modern okçuluk kursları sona erdi. Türkiye Okçuluk Federasyonu'nun sertifikalı antrenörlerinden Kartal Cenk Taş tarafından ücretsiz olarak verilen kurslara 60 öğrenci katıldı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Ovacık'taki spor kompleksinde 9-12 yaş grubuna yönelik olarak verilen kurslar 3 grup halinde düzenlendi.  Konu hakkında bir açıklama yapan okçuluk antrenörü Kartal Cenk Taş özetle; “Geçen yılın yaz aylarında Belediye Başkanımız Alim Karaca'nın destekleriyle ücretsiz bir okçuluk kursu açmıştık. Bu sene yine Fethiye Belediyesi’nin destekleriyle Kasım ayının başlarında okçuluk kurslarının ikincisini düzenledik. Bir ay süren bu kurs döneminde de sporculardan herhangi bir ücret alınmadı.
Kurslarımıza gençlerimizin yoğun bir ilgisi oldu. Daha önceki kurslarımıza katılan sporcularımızın ve ailelerinin duydukları memnuniyeti çevreleriyle paylaşmalarının bu kurslara gösterilen ilgiyi artırdığını düşünüyorum. Kurslarımızın açık havada, pandemi tehdidinden uzak, hijyenik koşullarda olmasının da aileleri rahatlattığını değerlendiriyorum. Tokyo olimpiyatlarında genç sporcumuz Mete Gazoz’un altın madalya kazanması da gençlerin bu spora duydukları ilgiyi artırdı.
Okçuluk kurslarımızda hedefleri sosyal mesafeye uygun biçimde yerleştiriyoruz ve atış aralıklarına dikkat ediyoruz. Sporcularımız kendi malzemelerini kullandıkları ve başka sporcular ile eşyalarını ortaklaşa kullanmadıkları için sağlıklı bir ortam var. Okçuluğun çocuklarımız ve gençlerimiz için uygun bir spor olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. 
Önümüzdeki dönemde de ücretsiz kurslarımız Fethiye Belediyesi ile müştereken devam edecek.” şeklinde konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN