Fethiye'de 5 bin fidan toprakla buluştu

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Geleceğe Nefes 252 Milyon Fidan' kampanyası kapsamında Fethiye'de yaz aylarında yanan bölgede 5 bin adet fidan dikildi.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Son Dakika 48 -

Fethiye’nin Hisarönü Mahallesi, Elmalıdağ Mevkii’nde saat 14.00’da fidanlar toprakla buluşturuldu. Fidan dikim etkinliğine Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, protokol üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’mızın söylenmesinin ardından, geniş bir alana fidanları dikildi. Güzel, güneşli bir havada yapılan fidan dikim çalışmasına birçok okul destek verdi. Öğrencilerle yakından ilgilenip, hediyeler veren Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, “Çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras özellikle böyle doğa harikası bir ilçede yeşil dünya olacaktır” ifadelerini kullandı. 
Fidan dikim etkinliğinin son bulması ile törene katılan vatandaşlara lavanta, sığla, biberiye ve ceviz fidanları hediye edildi. 
“EN BÜYÜK MİRAS YEŞİL DÜNYA”
Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, “Muğla yangınlarında en az zarar gören ilçe bizdik. Çok ciddi bir alanımız yanmadı. Bu alanda ufak bir kaybımız vardı. Şimdi bu alanı ağaçlandırıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız himayesinde orman Bakanımızın talimatlarıyla tüm Türkiye’de aynı anda bu dikimi başladı. Çocuklarımız bizimle beraber ben en çok bundan mutluluk duydum. Buradaki çocuklarımızın hepsi gönüllü… Biz yakın çevremizdeki okullarımıza bilgi verelim dedik ama buradaki öğrencilerimiz gönüllü olarak geldi. Güzel bir aktivite oldu. Çocuklarımızın doğa sevgisi, ağaç sevgisini burada kendi gözümle görmüş oldum. Çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras özellikle böyle doğa harikası bir ilçede yeşil dünya olacaktır. Bu tören için şuanda 5 bin ağaç dikiliyor ama ağaç sıkıntımız yok.  Dikimle ilgili hiç bir şekilde problem olmayacak. Orman Bakanlığımızın dikim etkinliği kapsamında göndermiş olduğu bütün fidanları dikeceğiz” şeklinde konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN