Çevre

Çevre Haberleri

Babataşı Parkı Açılıyor!

Fethiye Belediyesi, Babataşı mahallesinde yeni bir parkı halkın kullanımına açıyor. Parkın açılış töreni, Cumartesi günü saat: 16.00’da, 724. sokakta gerçekleştirilecek.

Kuş Cenneti’nde Temizlik Çalışması Yapıldı

Fethiye Belediyesi, TURMEPA ve Şefika Pekin Kız Meslek Lisesi işbirliğinde Çalış Kuş Cenneti etrafında temizlik çalışması yapıldı.

Muğla'da tarih tekrar canlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Menteşe’de bulunan tarihi Ağa Bahçesi Konağı’nın yenileme çalışmaları tamamlanırken proje kapsamında konağın yanına sosyal tesis yapıldı.

20 Ton Ömrünü Tamamlamış Lastik Atığı Geri Dönüşüme Kazandırıldı

Menteşe Belediyesi atıkların doğaya zarar vermeden geri dönüşüme kazandırılması için sürdürdüğü çalışmalar kapsamında 1 yılda, 20 ton ömrünü tamamlamış lastik atığı toplayarak geri dönüşüme kazandırdı.

İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi Yapılacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Gökova Körfezinin önemli turizm merkezlerinden birisi olan Milas’ın Ören Mahallesinde başlatılan kanalizasyon hat çalışmaları devam ediyor. Ören’de yapılan kanalizasyon hattı ile bölgenin doğasının korunması amaçlanıyor.

Dolu Yağışına Milas Belediyesi’nden Anında Müdahale

Milas’ta perşembe günü akşam saatlerinde etkili olan dolu yağışı nedeniyle bazı kırsal mahalle yollarının ulaşıma kapanmasının ardından Milas Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nce çalışma gerçekleştirildi.

Fethiye’de badem ağacı çiçek açtı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Pazaryeri mahallesi Karapınar mevkii sakini Ercan Yakalı’nın bahçesinde baharın müjdecisi badem ağacı çiçek açtı.

Büyükşehir 8 bin 91 Ton Tıbbi Atık Bertaraf Ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesinin tıbbi atıkların çevre ve insan sağlığına zarar vermemesi için kurduğu Tıbbi Atık Sterilizasyon ve Bertaraf Tesisinde bugüne kadar 8 bin 91 ton atık bertaraf edildi.

Deniz çift renk oldu

Fethiye’de şiddetli yağışın ardından Fethiye Körfezi’nde deniz suyunun rengi iki ayrı ton oldu.

Başkan Gürün; “Kırsal ve kıyısal Muğla’yı güvenli yollarla birbirine bağladık”

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde 2147 km kırsal yol çalışması ile köy yollarını modern ve güvenli hale getirdi. 13 ilçesi 569 mahallesi olan Muğla’da Büyükşehir Belediyesi yol çalışmalarına devam ediyor.

32 Bin Metre Kare Kaldırım Kaplaması Yapılacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum ilçesinde Akyarlar, Gümüşlük, Geriş, Turgutreis Mahalleri’nde başlattığı 18 bin metre sıcak asfalt çalışmalarını tamamlarken, Gündoğan Mahallesinde 7 bin metrelik çalışma başlattı.

Yıllık 780 bin tonluk bir su tasarrufu

Menteşe Belediyesi sorumluluk alanında bulunan yaklaşık 870 bin metrekare yeşil alan ve parkları arıtma suyu (gri su) ile sulayarak yıllık 780 bin tonluk bir su tasarrufu sağlıyor.

140 bin ton asfalt serimi

Bodrum Belediyesi, kentteki altyapı çalışmalarının tamamlandığı bölgelerde yol çalışmalarına devam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri çalışmalar kapsamında 2023 Ocak ayından bu yana kent genelinde 140 bin ton asfalt serimi gerçekleştirdi.

Akgedik Barajından Bodrum’a su verilmesini sağladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri yaptığı içme suyu hattı ve deposu ile birlikte Akgedik Barajından Bodrum’a su verilmesini sağladı.

Âşıklar Tepesi’nde Oturacak Yer Yok

Fethiye'nin eşsiz bucaksız manzarasını izleme fırsatı veren Âşıklar Tepesi’ni izlemek için sağlam bank ve masa kalmadı. Bu durum, Âşıklar Tepesi’nden Fethiye manzarasını izlemek isteyenleri üzüyor.

Başkan Akdenizli verdiği sözleri tutmaya devam ediyor

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, göreve geldiği günlerde verdiği sözleri tutmaya devam ediyor. Paşalı Mahallesi’nin uzun zamandır beklediği Çok Amaçlı Sosyal Tesisin yapımı için talimat veren Başkan Akdenizli, yapımına başlanılan tesiste incelemelerde bulundu.

Başkan Akdenizli; 'emeği geçen herkese teşekkür ederim'

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Menekşe Mahallesi’nde inşaat çalışmaları başlayan TOKİ’de incelemelerde bunulup yetkililerden bilgi aldı. Başkan Akdenizli, önümüzdeki günlerde AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz’ün katılımıyla Temel Atma Töreninin yapılacağını söyledi.

Aydınlatma çalışmaları devam ediyor

Bodrum Belediyesi tarafından Turgutreis Mahallesi’nde gerçekleştirilen aydınlatma çalışmaları devam ediyor

Fethiye’de Yağmurlar Geri Döndü

Muğla’nın Fethiye ilçesinde parçalı bulutlu havalar bugün itibariyle yerini sağanak yağışa bıraktı. Fethiye’de havaların Cumartesi gününe kadar sağanak yağışlı olması bekleniliyor.

Toplam 316 haber.