Fethiye'de Alzheimer Derneği'nde Müzik Dinletisi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan Alzheimer Derneği'nde Ariana ve Berk Kılıç kardeşler İstanbul'dan gelerek Alzheimer hastalarına piyano ve gitarla müzik dinletisi sundular. Kendilerine Dalaman'dan küçük piyanist Rupert Kamran Ghaemian eşlik etti ve keyifli dakikalar yaşandı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye’de Alzheimer Derneği’nde yine anlamlı bir güne imza atıldı. Ariana ve Berk Kılıç kardeşler İstanbul'dan gelerek Alzheimer hastalarına piyano ve gitarla müzik dinletisi sundular. Kendilerine Dalaman'dan küçük piyanist Rupert Kamran Ghaemian eşlik etti ve keyifli dakikalar yaşandı. Alzheimer hastaları müzikli dinletide doyasıya eğlenirken, gençlerin de Alzheimer hastalarına olan hassasiyetleri dikkat çekti. Fethiye Alzheimer Derneği Başkanı Mehdi Sadat yaptığı açıklamada şunları dedi: “Fethiye Alzheimer Derneği gündüz yaşam merkezi yaklaşık 2 senedir faaliyette ve bu faaliyetler içinde haftalık programlar mevcuttur. Bu haftalık programlardan en önemlisi Cuma günüdür ve genelde Cuma günleri müzik programlarımız oluyor. Çoğu zaman canlı müzik yapıyoruz. Öncelikle tüm müzik severlere teşekkür ediyoruz. Herkes her daldan ve gruptan arkadaşlarımız geliyorlar ve 1-2 saat bizlerle zaman geçiriyorlar. Farklı müzik tarzlarıyla bizi buluşturuyorlar.

Bugünde o günlerden biridir. Bugün çok önemli gündür bizim için çünkü tamamen çocuklara yöneliktir. Geleceğin sanatçılarını ayarlıyoruz. 

Öncelikle ailelerine teşekkür ediyoruz, bu kadar duyarlı ve sevecen bir şekilde bu konuya yaklaşım gösterdikleri için. Büyüklerine saygılı, Alzheimer hastalığına duyarlı davran çocuklar yetiştirdiği için ailelere çok teşekkür ediyoruz. 

Bugün ki çocuklarımız İstanbul’dan geliyorlar. Ariana ve Berk Kılıç kardeşler geldi. Çok eskiden beri ailelerini tanıyorum, benim Tıp okulundan doktor arkadaşlarım. Güzel çocuklar yetiştirdiler. Kendileri isteyerek sosyal sorumluluk projesine katılıyorlar. Bu sabah İstanbul’dan kendileri geldiler, bizimle güzel vakit geçirip yeniden bu akşam geri dönecekler. Sevdiklerimizin bir nebze olsun yüzünü güldürecekler eğlendirecekler. 12 yaşında bir bağışçımız var Rupert Kamran Ghaemian. Piyano konusunda çok iyi eğitimler almışlar. Geleceğimizin müzisyenleri hep bu gençler. Kendileri istekli geldiler. 

Bugün için bu güzel yetişmiş çocuklara ve ailelerine çok teşekkür ederiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN