Fethiye'de Emekli Vatandaşlar, Emekli Maaşlarından Dolayı Tepkili

Muğla'nın Fethiye ilçesinde röportaj yaptığımız emekli vatandaşlar Selahattin Acar ile Mustafa Akboyun, aldıkları emekli maaşının kendilerine yetmediklerini belirterek bu konuyla ilgili düşüncelerini aktardılar.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Haziran ayı enflasyonunun açıklanmasının ardından 16 milyon emeklinin maaşlarına yapılacak zam oranları da belli oldu. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, temmuz ayında yüzde 24,73 oranında zam alacak. Kulislere yansıyan ilk bilgilere göre, en düşük emekli maaşının 10 bin liradan 12 bin liraya çıkarılması düşünülüyor. Muğla’nın Fethiye ilçesinde röportaj yaptığımız emekli vatandaşlar Selahattin Acar ile Mustafa Akboyun, aldıkları emekli maaşının kendilerine yetmediklerini belirterek bu konuyla ilgili düşüncelerini aktardılar.
“EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 20 BİN LİRA OLMALI”
Emekli memur Selahattin Acar yaptığı konuşmada “Emekli memurum. Yapılacak olan zam az bile. Yapılacak olan zam en az 5 bin lira olmalı. 2500 lira neymiş. Piyasanın durumu şu an çok berbat. Bence en düşük bir emekli maaşı 20 bin lira olmalı. 20 bin liranın olma sebepleri; ev kiraları. Şu an aldığım maaş 15 bin lira evimin kirası ise 10,500 lira. Şu an maaşım yetmiyor” dedi.
“BENİM 45 BİN LİRA MAAŞ ALMAM GEREKİYORDU”
Derecesi yüksek olduğu halde 19 bin lira maaş aldığını belirten Mustafa Akboyun, “Emekli memurum. Derecem yüksek olduğu halde 19 bin lira maaş alıyorum. 15 bin lira ev kirasıyla kim geçinebilir ki? Yöneticilerin de bizi biraz düşünmesi gerekir. 32 yıl devlet memurluğu yaptım. Bunun karşılığında aldığım maaş 19 bin lira. Bana göre eskiye göre baktığımızda şu an alacağım maaş 45 bin lira maaş almam gerekiyordu” ifadelerine yer verdi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN