Fethiye'de Emekliler İkramiyeden Memnun Değil, 'Almanya Bizi Kıskanıyor'

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine Kurban Bayramı'ndan önce ikramiyeleri yatacak. 3 Bin liralık ikramiyelerin 10-14 Haziran tarihleri arasında emeklilerin hesabına geçmesi bekleniyor. Fethiye'de emekli vatandaşlara bu sene kurban kesebilecek misiniz? Diye sorduk. Bakın ne cevap verdiler.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Kurban Bayramı, bu sene 16-19 Haziran tarihlerine denk geliyor. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri Kurban Bayramı'nda 3 bin lira ikramiyeden yararlanacak. Fethiye’de röportaj yaptığımız Ahmet Güler ve Veysel Bey’e bu ikramiye ile kurban kesebilecek misiniz ve bu ikramiyenin yeterli olacağını düşünüyor musunuz diye sorduk. Bakın ne cevap verdiler hep birlikte bakalım.

“ALMANYA BİZİ KISKANIYOR”
Fethiye’de emekli Ahmet Güler, 3 bin lira ile kurban kesilmesinin mümkün olmayacağını söyledi. Güler yaptığı konuşmada, “Emeklinin bu 3 bin lira ile kurban kesmesi mümkün değil. Ancak bir birikimi varsa kesebilirler. Emekli maaşıyla kurban almaya kalksan bu emekliler nasıl geçinecek? Bizim bir şey söylememize gerek yok. Çarşıya pazara gittiğimizde elimiz boş dönüyoruz. Almanya bizi kıskanıyor. En düşük emekli maaşı 100 bin lira olması lazım. Ben emekliyim yurt dışını gezmek istiyorum. Mekke’ye gitmek istiyorum nasıl gideyim? Polonyalı, Meksikalı burada gelip burada tatil yapıyor ben neden gidemiyorum? “ diyerek isyan etti.

“REİS BU YILA EMEKLİ YILI DEMİŞTİ, BÖYLE EMEKLİ YILI OLMAZ”
Fethiye’de bir başka röportaj yaptığımız Veysel Bey yaptığı açıklamada, “Emekliye 3 Bin TL çok vermişler! Biraz daha az verselermiş tavuk keserdik. Gerçi şuan tavuk ve horoz da pahalı onları da bulamayız. Et alamıyoruz, balık ucuzdu o da pahalılandı. Cumhurbaşkanımız bu yıla emekli yılı dedi ama böyle emekli yılı olmaz. Bu rakamları duyunca insanın dili damağı kuruyor. Bu ikramiye çok az diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN