Fethiye'de uzmanından uyarı: İnsan hayatı ucuz değil! Kask çok önemli

Fethiye'de motosiklet kullanımı birçok kişi için tercih edilen bir ulaşım aracı olsa da, beraberinde önemli riskler de taşımaktadır. Bu risklerin başında ise kaza sonucu meydana gelebilecek baş ve beyin yaralanmaları gelmektedir. İşte bu noktada kaskın önemi hakkında konuşan Honda Kıvrak Motor çalışanı İbrahim Bey, kalk takmanın önemini anlattı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Kask, motosiklet sürücülerinin en önemli koruyucu ekipmanıdır. Kaza anında başa gelen darbeleri absorbe ederek beyin hasarını büyük ölçüde azaltır veya engeller. Trafik kazalarında en sık görülen ölüm nedenlerinden biri olan baş ve beyin yaralanmalarının önlenmesinde kaskın rolü yadsınamaz.
Konuyla ilgili açıklama yapan Fethiye Honda Kıvrak Motor çalışanı İbrahim Bey, kask takmanın hayat kurtardığı birçok örnek olduğunu söyledi.

“İnsan hayatı ucuz değil, kask çok önemli”
Honda Kıvrak Motor çalışanı İbrahim Bey, “Jokey kaskı termoplastik olduğu için en ufak bir kazada parça parça halinde kırılıyor. Sonrasında ise parçaların kafaya batma ihtimali oluyor. Bu sebepten ötürü de biz jokey kaskı satmıyoruz, almak isteyenleri de uyarıyoruz. Her zaman korumalı kapalı kasklar daha iyidir. Kaskın, fiber olması gerekiyor. Bu tip kasklar darbe anında kırılmıyor. İnsan hayatı ucuz değil, kask çok önemli.”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN