Fethiye Film Festivali Kapılarını Açıyor: 20-24 Kasım

Fethiye, sinema ve fotoğraf tutkunlarını 20-24 Kasım 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek 2. Fethiye Film Festivali ile ağırlamaya hazırlanıyor.

Fethiye Film Festivali Kapılarını Açıyor: 20-24 Kasım

Organizasyon komitesinden yapılan açıklamada, festival afişinde bölgenin en önemli tarihi yapılarından biri olan Amyntas Kaya Mezarları’nın kullanıldığı belirtildi.

“Tarihin Kaya Duvarlarından Sinemanın Beyaz Perdesine…”
Fethiye Film Festivali organizasyon komitesi, afişte neden Amyntas Kaya Mezarları’na yer verdiklerini şu sözlerle açıkladı:
“İnsan, antik çağlardan beri yaşadıklarını kayalara resmetmiştir. Parmaklarıyla boyamış, aletlerle kazımış, gelecek nesillere varlığını ilan etmiştir. Bazen bir hareket yetmemiş, yanına hareketin devamını da eklemiştir. Bu çizimler adeta bir sinema şeridini andırır. Işıkların diyarı Likya bölgesinin şimdiki varisleri olarak, yaşadığımız coğrafyanın geçmiş ve gelecek asırlarını selamlıyor; bölgenin sembolü haline gelmiş tarihi miraslarımızı festival afişlerimize taşımaktan duyduğumuz mutluluğu ilan etmek isteriz. Bu seneden başlayarak her yıl Fethiye Film Festivali, festival afişine bu tarihi miraslarımızdan birini konuk edecek."

Amyntas Kaya Mezarları, Festival Afişinde
Festival afişinde bu yılın teması olarak Telmessos Antik Kenti'nin en önemli yapılarından biri olan Amyntas Kaya Mezarı seçildi. M.Ö. 4. yüzyılda İyon düzeninde inşa edilen ve tapınak formundaki bu mezar, Fethiye'nin tarihine tanıklık eden en önemli yapılardan biri olarak biliniyor. Organizasyon komitesi açıklamasında, mezarın tarihi ve sembolik önemine şu sözlerle değindi:
“Telmessos’tan günümüze kalan en önemli eserlerden biri olan Amyntas Kaya Mezarı, yamacına oyulduğu dağın heybetiyle bütünleşmiş ve adeta ‘koruyucu’ anlamına gelen adının hakkını vererek yüzyıllardır Fethiye’yi gözlemiştir. Fethiye Film Festivali’nin 2. yılını sembolize eden mezarın ön cephesindeki iki sütunu, mezarın sahibi Amyntas’a ithafen logomuza taşıdık. Dileriz ki, Amyntas’tan yola çıkarak tüm Likya’nın ışığı yolumuzu aydınlatsın ve rehberimiz olsun.”

Tüm Film Gösterimleri ve Etkinlikler Ücretsiz
Festival, Fethiye’nin en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan Erasta AVM'deki Aksin Sinemaları’nda gerçekleşecek. Etkinlik süresince sinema severler, festival kapsamında gösterilecek tüm filmleri ve etkinlikleri ücretsiz olarak izleme fırsatına sahip olacak.