FETHİYE KAYMAKAMI BALCI'DAN, 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Fethiye Kaymakamı Alper Balcı 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruzu kutlama mesajı yayınladı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye Kaymakamı Alper Balcı mesajında, “Tarihinin hiçbir döneminde esarete boyun eğmemiş Aziz Milletimizin şanlı tarihine altın harflerle yazdırdığı Başkomutanlık Meydan Muharebesi sonucunda işgal birliklerinin ülkemizi büyük bir yenilgiyle terk ettiği emsalsiz bir kahramanlık destanı olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. Yılını kutluyoruz.
Bu zaferle Kahraman Türk milletinin tüm imkansızlıklara rağmen milli mücadelesini kazanarak bağımsızlığına sahip çıktığı 30 Ağustos Zaferi; tarih sayfasındaki yerini, milli hâkimiyet, birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, tüm mazlum halklara örnek teşkil edecek biçimde unutulmayacak bir ders vermiş; hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün verilmeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirerek  bize bu cennet vatanı emanet etmiştir. Kazanılan bu büyük zafer, asil milletimizin canından aziz bildiği kutsal vatanını her ne pahasına olursa olsun en çetin şartlara rağmen koruyacağının ve Anadolu’nun ebediyen Türk yurdu olarak kalacağının tüm dünyaya ilanıdır.
Türk ordusunun başlattığı Büyük Taarruz Mustafa Kemal Paşa'nın bizzat idare ettiği tüm dünyaya “Türk milleti bağımsızdır ve bağımsız kalacaktır, ay yıldızlı bayrağımız var oldukça gökyüzünde dalgalanacaktır” diye haykırdığı ve tarihin altın sayfalarında yer alan 30 Ağustos Zafer Bayramı, milletimizin başı dik ve onuruyla yaşama kararlılığına yönelişinin ve bu doğrultuda atılmış tarihi bir adımın bayramıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle Aziz Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlar, başta bu kutlu zaferi bizlere hediye eden Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere şanlı tarihimizin her döneminde bu toprakları bize ebedi vatan yapma uğrunda canını feda etmiş Aziz Şehitlerimizi rahmetle anarken, onların aziz emanetlerini ve gazilerimizi minnet ve şükranla selamlıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun” ifadelerine yer verdi. 

FETHİYE KAYMAKAMI BALCI'DAN, 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN