Fethiye Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi'nden sağlık hizmetinde önemli adım

Fethiye'de Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi, endoskopi ve kolonoskopi ünitelerini son teknoloji cihazlarla yenileyerek sağlık hizmetlerinde önemli bir adım attı. Yeni cihazlar, yapay zeka desteğiyle dokulardaki değişimleri daha hassas bir şekilde tespit ederek erken teşhis ve tedaviye olanak sağlıyor.

Fethiye Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi'nden sağlık hizmetinde önemli adım

Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi, bu yatırımıyla bölge halkına daha iyi sağlık hizmetleri sunmayı hedefliyor. Yeni endoskopi ünitesi, erken teşhis ve tedavi sayesinde birçok hastanın hayatını kurtaracak önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Fethiye Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi'nden sağlık hizmetinde önemli adım
Sağlık Hizmetinde Önemli Adım

Başhekim Öztürk Günal, “Arkadaşlar teknolojinin gelişmesi ile beraber biz de Genel cerrahlar olarak son teknolojiye yakın cihazlarla çalışıyoruz. Son alınan endoskopi ve kolonoskopi cihazları, yapay zeka ile desteklenen bir sistem. Bizi çok rahatlattı.  Yüzde 100 olmasa da bazı dokuların kendini değiştirip değiştiremeyeceği, kanser olup olmayacağını bize daha çok yol gösterebiliyor. Biz de çok rahatız. Bu konuda gerçekten çok Genel cerrahlar olarak çok da memnunuz. Cihazın şöyle bir özelliği var eski cihazlarınız ve sadece dokunun gerçek resmini veya videosunu şeklini gösterebiliyorlar. Bununla beraber yapay zeka ve teknolojinin son getirdikleriyle beraber değişik ışık hızı ile beraber farklı şeyler görüyoruz. İnşallah Sağlıklı günlerde hep beraber kullanabilirsiniz.”

Fethiye Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi'nden sağlık hizmetinde önemli adım

Op. Dr. Başhekim Yardımcısı Barış Gürcü, “Arkadaşlar Tekrar hoş geldiniz sizlere daha önce söylediğim gibi Esnaf Hastanesi olarak yenilenmeye devam ediyoruz birimlerimizde ve bu sefer de endoskopi ünitesinin yani gastroskopi ve kolonoskopi ünitelerimizi yeniledik ve gerçekten çok şanslıyız cerrah olarak hastalarımızın adına. Teknolojinin son fırsatını hastanemizde kullanmak üzere başlamış bulunmaktayız. Hepinize teşekkür ederiz, Doktor Bilal Bey de sizler bir şeyler söyleyecek.”

Op. Dr. Bilal Çelikbaş, “Ünitemiz, oldukça güzel bir ünite oldu. Tüm Fethiye Halkına ve çevre ilçelerle, kazalarla tüm halkımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Hastane yönetimi Barış hocamın da katılmasıyla birlikte onun gayretleri ile birlikte üst düzey çok kaliteli bir endoskopi ünitesi aldı. Bu ünite Muğla ve çevresinde hemen hemen tek diyebiliriz. Cihaz, en ufak bir kanserojen bir doku varsa biz onu görüp, oradan alma imkanına sahip olduk. Bu yönü ile çok şanslıyız. Tüm Fethiyeli’ lere hayırlı olmasını diliyorum.”