Fethiye Şehir Stadı'nda depreme karşı güçlendirme çalışmaları devam ediyor

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Fethiyespor'un müsabaka yaptığı Fethiye Şehir Stadı'nda deprem analizi olumsuz sonuçlanan betonarme bölümü kapatılarak stat genelinde güçlendirme çalışmaları yapılıyor.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiyespor, bu sezon TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta mücadele edecek. Fethiye Şehir Stadı’nda yapılan deprem analiz raporları olumsuz sonuçlandı. Bunun sonucunda stat genelinde güçlendirme çalışmaları yapılıyor. Fethiye İlçe Gençlik Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit konuyla ilgili konuştu. Yaptığı açıklamada: “Fethiye İlçe Stadyumu betonarme tribün olarak bilinen taraf için deprem analiz raporu çıkardık. Deprem analiz raporları maalesef olumsuz sonuçlandı. Bunun neticesinde hiçbir vatandaşımızı riske atmamak adına Kaymakamlık ve İlçe Spor Güvenlik Kurulu oluruyla betonarme tribünü 2024-2025 sezonuna kapattık. Ama önümüzdeki günlerde orayla ilgili yeni betonarme tribün yerine çelikten 3.000 kişilik bir tribün yapılma durumu var. Onunla ilgili gelişmelerin sonuçlanmasını bekliyoruz. Bu süreçte de soyunma odalarının hepsi, VİP odalar, protokol tribünü betonarme tribünün üzerindeydi. Onunla ilgili de Fethiyespor’ un maçlarını ilçemizde oynayabilmesi için bir takım yenilemeler yapmak gerekiyordu. 

Fethiye Şehir Stadı'nda depreme karşı güçlendirme çalışmaları devam ediyor

Bunun neticesinde Maraton tribünü diye adlandırdığımız tarafa protokol tribünü, VİP salonu yapıp, soyunma odaları da bizim eski gençlik merkezimizin soyunma odalarını kullanmak süratiyle inşallah önümüzde süreçte Fethiyespor’ un maçlarını ilçemizde yapması için yoğun gayret gösteriyoruz. 
Bunu içinde başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere İl Müdürlüğümüz, Fethiye Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fethiyespor ve bazı hayırsever taraftarımız ile güç birliği oluşturmuş vaziyette son sürat çalışıyoruz. Daha yeni Muğla İl Müdürlüğümüzden koltuklarımız geldi. Koltukları yenileme çalışmaları devam ediyor. 

Hepimiz 01 Eylül günü maçımızı burada oynamak için cansiperane çalışıyoruz” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN