FTSO'DA OY KULLANACAKLARIN DİKKATİNE

2022 Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Organ seçimlerinde oy kullanacak oda üyeleri için dikkat! Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası organ seçimi için gerekli olan bilgileri açıkladı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Organ seçimleri gerekenler; 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar kanunu ve ilgili mevzuat gereğince Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Organ seçimlerinin sağlıklı bir şekilde yapılması ve bütün üyelerinin seçme ve seçilme haklarını kullanabilmesi için ilgili yönetmeliklerde belirtilen hükümler yanında üyelerinin gelir veya kurumlar vergisi mükellefi olması ve durumun faal olması gerektiği duyuruldu. 

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasından yapılan açıklamada, “Gelir veya kurumlar vergisi mükellefi olmayan üyelerimiz seçme ve seçebilme listelerinde yer alamayacaklarından, Odamız kayıtlarındaki vergi dairesi ve vergi numarası bilgilerini kontol etmeleri önemle arz etmektedir. Üye kayıtlarımız, Odamızda, Oda Sicil servisinde, bu ilanın ilk yayın tarihi olan(18 Ağustos 2022- 29 Ağustos 2022 tarihleri arasında mesai saatleri içerisinde 09.00-12.30 13.30-18.00 arasında) üyelerimizin incelenmesine açık tutacak olup, bu süre içinde üyelerimiz kayıtlarını kontrol etmek suretiyle kendi durumları ile Odamız kayıtları arasında farklılık varsa düzelttireceklerdir. Hatalı veya vergi dairesi numarası boş olan kayıtların düzeltilmesi için yapılacak başvuruların bizzat firma yetkilileri tarafından imzalanmış dilekçe ve ekinde vergi levhası fotokopisi ile yapılması gerekmektedir. Belirtilen süre içerisinde kayıtlarını düzeltmeyen üyelerimiz, Oda kayıtlarının doğruluğunu kabul etmiş sayılacaklardır. Öte yandan ilgili mevzuata göre, en az iki yıldır aidat ödemeyen ve/veya adres ve durumları tespit edilemeyen üyeler askıya alınarak meslek grupları ve seçmen listelerinden kayıtlı silinmektedir. Meslek grubu ve seçmen listelerinden silinen askıdaki üyeler, askıya girme nedenleri ortadan kaldırdıktan sonra meslek grubu ve seçmen listelerine yeniden kaydedilecektir. Vergi mükellefiyetlerinin güncel olmaması sebebiyle üyelerimizin herhangi bir hak kaybına uğramaması için kayıtlarını incelemek üzere tüm üyelerimizi Odamıza davet ederiz. 29 Ağustos 2022 Pazartesi günü saat 18.00’e kadar kayıtlarını güncellemeyen üyelerimiz Oda kayıtlarının doğruluğunu kabul etmiş sayılacaktır” ifadelerine yer verildi. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN